Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Prepeliţă trebuie să scoată două victorii pentru a rămâne în lupta pentru play-off, iar apoi vom analiza situaţia lui”

de | 11.02.2022 10:36 | Actualitate, Sport

Care este situația lui Andrei Prepeliță în următoarele două etape, considerate cruciale pentru accederea în play-off?

– Lumea asta a fotbalului este crucială. Ai șansa că mai vine un meci și acolo poți să demonstrezi, ai șansa să repari ce ai greșit în meciul anterior. Viața jucătorilor, a antrenorilor este ca a artistului: noaptea vesel, ziua trist și viceversa. Prepeliță trebuie să scoată două victorii pentru a rămâne în lupta pentru play-off, iar apoi vom analiza situația lui. Mai avem și Cupa… Știu, jocul echipei nu place. Sunt de înțeles suporterii, este de înțeles primarul Cristi Gentea, dar ca rezultate suntem acolo. Ați fi preferat ca în meciul cu Clinceni să jucăm bine și să facem egal sau să jucăm prost și să luăm trei puncte? Punctele nu se mai întorc, jocul echipei se poate îmbunătăți. Prepeliță trebuie să câștige două partide și pe urmă stăm de vorbă. Și dacă pierde, nu este un capăt de țară, din punctul meu de vedere. O să discut cu Cristi Gentea, care este foarte supărat în perioada asta, mai ales după ce a apărut în presa centrală că ar fi intrat în vestiar, că jucătorii i-ar fi făcut plângeri penale la poliție. Sunt știri false, pe care nu am știut să le demontăm. Postul respectiv de televiziune (Digi, n.red.), în loc să întrebe niște reprezentanți ai clubului nostru, i-a lăsat să intre în direct pe alții, care și-au dat cu părerea fără să știe nimic. Se propagă în fotbal ideea că la noi, la Pitești, se întâmplă lucruri necurate, dar nu este adevărat.

Deci, dl primar nu a venit în vestiar?

– Păi, nici nu era în țară, era la Londra, la fată. Și mie mi s-a pus întrebarea legată de vestiar și am spus limpede că nici nu am fost la meciul de la Craiova.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, despre negocierile cu jucătorii: „Nu putem să fim jucaţi pe degete de nişte impresari care nu au nimic omenesc, singurul lor scop esenţial fiind banul”

„Lumea fotbalului vorbește că Mihăiță Ianovschi a fost propus de Federație pe un post la echipa națională”

Ce ne puteți spune despre despărțirea de antrenorul Mihăiță Ianovschi?

– Demisia lui Mihăiță Ianovschi nu este un capăt de țară, este un lucru normal pentru noi și, la urma urmei, ce s-a întâmplat? De ce îl considerăm un eveniment? Și-a dat demisia antrenorul secund sau analistul video al echipei. Pe mine m-a sunat Cristi Gentea, care era la Londra, și mi-a spus că Mihăiță Ianovschi își dă demisia. L-am sunat imediat pe Mihăiță Ianovschi, care era în birou la Mihai Foamete (n.red. – președintele Consiliului Director al FC Argeș) și care mi-a spus că decizia sa este să rezilieze contractul cu FC Argeș. L-am întrebat de ce. Trebuia întâi să îl anunțe pe Jean Vlădoiu, care este managerul clubului… Mi-a spus că așa simte el și că o să vorbească el mai multe. L-am întrebat de ce nu a vorbit până acum… Ok. I-am spus că nu sunt de acord cu deciza sa, dar îi respect decizia, pentru că nu aveam ce să fac. Lumea fotbalului vorbește că a fost propus de Federație pe un post de analist video în echipa lui Edi Iordănescu la echipa națională. Probabil că el a mers la două capete. Și-o fi zis că poate crea o imagine nefastă și asupra antrenorilor când și-a dat demisia de la club, dar, repet, din punctul meu de vedere nu este un eveniment, este demisia unui antrenor secund care are licență Pro și care figura în acte ca antrenor principal. Vă aduceți aminte, când a fost numirea lui Prepeliță și Ianovschi, că eu am spus că responsabil pentru rezultatele echipei este Andrei Prepeliță? Suntem totuși la două puncte de play-off și suntem în semifinalele Cupei României. Suporterii au cerut demisia lui Prepeliță. Păi, pentru ce demisie? Echipa nu joacă. Sunt de acord. Păi, Craiova lui Rotaru a băgat milioane de euro și este cu două puncte în fața noastră, Farul lui Hagi este tot cu două puncte sau un punct în fața noastră. Spun așa pentru că nici nu mai m-am uitat pe clasament, fiindcă, până nu trecem pe un loc de play-off, nu mă mai uit. Nu mai fac calcule, eu consider că rămânem în continuare în lupta pentru play-off, în lupta pentru câștigarea Cupei.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Ne trebuie doi jucători de gol. Dacă nu-i găsim, play-off-ul va fi o fata morgana”

„Nu s-a discutat cu Adi Mutu, s-a discutat cu alt antrenor”

Au fost discuții sau s-a luat în calcul venirea lui Adi Mutu ca antrenor la Pitești?

– Eu nu cunosc. Din discuțiile pe care le-am avut cu Cristi Gentea, vă pot spune că nu s-a discutat cu Adi Mutu, s-a discutat cu alt antrenor. Eu sunt în continuare susținătorul lui Andrei Prepeliță. Sunt un tip mai conservator, am plecat pe drumul acesta, merg pe drumul acesta. Îi acord încredere lui Prepeliță până când matematic nu mai avem șanse la play-off. Jocul echipei nu place, dar consider că se poate remedia.

„Mulţi jucători de la FC Argeş ar trebui să se uite în oglindă înaintea meciului cu Chindia”

Cum vedeți meciurile cu Chindia Târgoviște și CS Mioveni?

– Ce să mai comentez? Ați văzut cum joacă echipa? Lumea trebuie să înțeleagă că anul trecut, după ce ne-am văzut sacii în căruță, a existat acel blocaj psihic care există și acum. Ce să înțeleg? Jucătorii care sunt la final de contract, neactivându-se clauzele, nu mai trag pentru echipă. Nu poți să urci fotbalul în două-trei luni de zile și după 7-8 rezultate pozitive să avem rezultate negative. Suntem o echipă a extremelor. Meciul cu Chindia este unul foarte greu, este o echipă pe val, o echipă care poate intra, conform unor voci, în lupta pentru play-off. Este o echipă bine structurată, cu un antrenor foarte bun și serios. Mergem acolo să câștigăm, pentru că nu avem altă variantă. Suntem condamnați să câștigăm la Chindia și totul depinde de antrenorul Prepeliță, de cum va reuși să-și motiveze jucătorii. Eu cred că mulți jucători de la FC Argeș ar trebui să se uite în oglindă înaintea meciului cu Chindia, să ia seama de ce spun eu și să intre în teren cu Chindia numai pentru victorie, pentru că altfel vor demonstra că nu sunt caractere. Meciul cu Mioveniul cred că va fi așa cum a fost întotdeauna, unul cu scântei. Va fi un meci de care pe care.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Dacă Argeşul nu ar fi pierdut nişte puncte copilăreşte, ar fi fost pe locul trei…”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *