Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Le spun aşa-zişilor analişti că FC Argeş nu va mai retrograda”

de | 16.10.2020 10:33 | Sport

# Cum comentați despărțirea de Ionuț Badea și numirea ca principal a secundului Ionuț Moșteanu?
– O înlocuire normală, cauzată de rezultatele slabe pe care echipa le-a avut, asta în contextul în care jucătorii pe care și i-a dorit dânsul au fost aduși la echipă. Numirea lui Ionuț Moșteanu este o numire normală, pentru că el cunoaște lotul de jucători pe care îl avem în acest moment la dispoziție. Cu el antrenor principal, cred că putem să facem câteva puncte necesare salvării de la retrogradare. Asta până în pauza competițională. Fiindcă în iarnă vom mai aduce 4-5 jucători care ne trebuie ca să atacăm returul și sezonul de play-out.

„Jucători aduși de Ionuț Badea nu fac față la Liga I sau stau mai mult accidentați”

# Ați fost consultat în privința acestei schimbări?
– Decizia schimbării antrenorului Ionuț Badea mi-a aparținut.
# Se zvonește faptul că, la începutul campionatului, Consiliul Director al FC Argeș nu a aprobat anumite transferuri propuse de Badea, iar apoi, când s-a dat ok-ul, era prea târziu pentru că jucătorii respectivi au semnat cu alte echipe sau au cerut bani mai mulți…
– Este fals. Dacă vă aduceți aminte, după meciul de la Mediaș am declarat că dl. Badea a avut aceeași replică, în sensul că trebuie să mai aducă jucători. Ok, dar jucătorii pe care dânsul i-a cerut au fost aduși. Consiliul Director al lui FC Argeș a pus în practică exact rugămințile antrenorului Ionuț Badea. Acum aflăm că acești jucători, care au fost aduși de Ionuț Badea, nu fac față la Liga I sau unii sunt accidentați. Luăm exemplul lui Greab, care a apărat în meciul cu Botoșaniul, după care nu a mai apărat. Meciul de la Sfântu Gheorghe… De aici a plecat și supărarea mea referitoare la acest Greab, care a răcit subit, dormind în autocar în camera de odihnă a șoferului, la o temperatură de 35 de grade Celsius, după care a venit în aerul condiționat din autocar. Gândiți-vă că imediat a făcut o răceală, iar el nu a mai putut să apere la meciul de acolo. Păi, ce profesionist e ăsta? Și sportivul, dar și echipa tehnică. Atunci când știi că ai un meci capital la Sfântu Gheorghe, când știi că ai obiectiv imperativ 3 puncte la Sfântu Gheorghe, nu tragi niciun șut pe spațiul porții și te mai și lamentezi cu acest Greab? Mai sunt și alți jucători care au fost aduși la cererea expresă a lui Ionuț Badea. Ce voiați să îi facă și Consiliul Director al lui FC Argeș? Antrenorul este suveran, nu s-a băgat nimeni peste el. Acum aud că dl. Badea declară peste tot că nu i s-au adus jucători sau că i s-au adus doar în ultimul moment. Eu personal l-am rugat pe dl. Badea să-mi spună de ce jucători are nevoie. Am stat până în ultimul moment și nu am adus mai nimic pentru că toți jucătorii erau mai slabi decât ceea ce avem noi acum în lot. Ce să aducem? Să aducem jucători ca să-i avem la număr?

„Am adus doar jucători de pluton și asta se vede. Un Marakis, un Honciu, un Deac, un Mușat, un Matei…”

# Care este acum atmosfera în cadrul lotului, cu noul antrenor?
– Am înțeles că atmosfera s-a îmbunătățit puțin. A fost și amicalul cu Universitatea Craiova, în care jucătorii au răspuns foarte bine comenzilor tehnicianului Ionuț Moșteanu. Din punct de vedere moral, echipa are un tonus bun, un tonus crescător, să spunem. Avem probleme pe construcție, pe atac, pentru că nu reușim să ducem mingea în fața porții și să o băgăm în poartă. În schimb, echipa este așezată destul de bine în teren pe partea de apărare, centru, până la 30 de metri de poarta adversă o facem foarte bine. Mai departe, trebuie jucători inteligenți, jucători de forță, care pot să construiască și care pot să marcheze. Mai mult decât atât, trebuie să așteptăm până în iarnă, să vedem ce transferuri vom reuși să facem. Ne trebuie jucători de valoare, care pot face diferența, nu jucători de pluton. Am adus doar jucători de pluton și asta se vede. Unii nu vor să dea nume, eu le dau. Un Marakis, un Honciu, un Deac, un Mușat, un Matei sunt jucători pe care alte echipe nu și i-au dorit. Noi i-am luat de jucători buni. Nu putem să facem treabă în Liga I cu jucători de Liga a II-a sau jucători care nici măcar nu au venit cu vizita medicală la zi. Vezi cazul Marakis și exemplele pot continua. Dar eu cred că putem să reușim, sub comanda lui Ionuț Moșteanu și a lui Dragoș Radu, câteva puncte până în iarnă, după care în iarnă să sperăm să aducem 5-6 jucători de valoare, cu care să atacăm returul și play-out-ul din primăvară. Rămâne de văzut ce vom găsi disponibil. Eu am fost și sunt adeptul jucătorilor buni. Am spus că planul nostru, al meu și al lui Cristi Gentea, este unul pe termen mediu și lung. Trebuie să ne cârpim în perioada imediat următoare cu ce găsim, cu ce reușim să mai găsim ca jucători buni, jucători care să facă diferența. Până acum nu am reușit, dar eu consider că în perioada următoare vom găsi 3-4 jucători buni și în iarnă să completăm. Probabil că cei care vor veni până în iarnă vor fi jucători liberi de contract. Cam așa stau lucrurile.

„Decizia înlocuirii, precum şi plata compensatorie pentru Ionuţ Badea au fost suportate de mine”

# Cum comentați declarațiile lui Ionuț Badea după plecarea de la FC Argeș?
– Consider că sunt declarații care nu își aveau rostul, ca el să atace conducerea administrativă a FC Argeș. Partea administrativă, împreună cu Ionuț Badea, desigur, a reușit o performanță extraordinară, și anume readucerea Argeșului în prima divizie după 11 ani. Era nevoie de un șoc la echipă, era nevoie ca jucători care mie mi s-au părut plafonați în ultimul timp, în ultimele două meciuri pe care le-am văzut, să aibă un șoc mental. Sper ca, prin încheierea amiabilă a colaborării cu Ionuț Badea, noua conducere și jucătorii să aibă un alt tonus. Nu spun că jucătorii nu-l mai voiau pe Badea. Dl. Badea a folosit, în perioada de după încheierea raporturilor contractuale cu FC Argeș, câteva neadevăruri la adresa FC Argeș. FC Argeș l-a respectat și îl respectă în continuare pe Ionuț Badea pentru munca depusă, dar trebuie să spunem adevărul așa cum este el. Decizia și plata compensatorie pentru Ionuț Badea au fost suportate de mine, ca să nu mai existe alte discuții în acest moment. Noi ne dorim în continuare să facem la Pitești un lucru bun și vrem să demonstrăm că promovarea Argeșului nu a fost întâmplătoare. Am spus-o și după meciul cu Steaua, că foarte mulți așa-ziși analiști sportivi, foști fotbaliști de performanță care se prezintă la diverse emisiuni dau ca victimă sigură la retrogradare pe FC Argeș. Vreau să le spun tuturor – și în primul rând suporterilor piteșteni – că FC Argeș nu va mai retrograda. Trebuie să înțeleagă toată lumea că avem foarte mult de muncă, pentru că am început o construcție serioasă, în care vom reactiva centrele de copii și juniori în perioada următoare, vom avea echipă de juniori, o echipă a doua. Trebuie să construim cu jucători proprii. Uitați-vă și în plan internațional… Faptul că noi aducem jucători din străinătate, uitați-vă ce se întâmplă cu fotbalul românesc la nivel de competiții internaționale. Problema este la noi, la construcția noastră de aici, din interior. Copiii și juniorii noștri trebuie să se dezvolte aici, nu trebuie să le dăm drumul să plece la 17-18 ani în străinătate, pentru că nu vom rezolva nimic. Pe termen scurt vom câștiga niște bani – și clubul, și jucătorul – iar pe termen lung acești jucători nu vor mai progresa și s-a văzut foarte clar acest lucru.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si ca sa il completez pe dl.Tudose.Cine l-a dat afara pe Buhaescu?Nu cumva Badea,a carui poza,este pupata,zi,de zi,pe siteul FC ARGES 1953,de catre „Specialistii”,in baschet,volei,agricutura,etc.Si ce face Buhaescu la Petrolul?A dat 2 goluri in ultimul meci.Oricum,e cu doua clase peste musca fara cap venita de la Calarasi Mdyop,sau cum il cheama..alearga fara niciun fel de noima pe teren,si dupa 10 minute scoate limba de un cot.Asa ca,mai usor cu Badea.