Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Jucătorii care se vedeau transferaţi la alte echipe au primit oferte la jumătate din cât le-a oferit FC Argeş”

de | 14.05.2021 10:06 | Actualitate, Sport

# Cum comentați înfrângerea cu Viitorul?
– Nu avem ce să discutăm, a fost un joc mediocru cu Viitorul, oboseala își spune cuvântul. Nu poți să joci din trei în trei zile, deplasări grele, ba la Mediaș, apoi ajungi acasă să joci, apoi în partea cealaltă a țării, să joci la Constanța. E greu… Și oboseala jucătorilor… E destul de complicat ca, în momentul în care nu ai o bancă puternică de rezerve, să faci față la fiecare meci și să joci fără greșeală. În rest, antrenorii au făcut tot ce au putut cu echipa pe care o au la dispoziție, au făcut calculele așa cum au crezut de cuviință… O înfrângere nu este un capăt de țară. Rămânem acolo, pe locul 8 pentru baraj și vedem ce o să iasă.

„Nu avem jucători care să vină și să suplinească titularii”

# Mai sunt două meciuri, cel cu Dinamo București, de pe teren propriu, și cel cu Hermannstadt, din deplasare. Cum vedeți aceste confruntări?
– Păi, cum pot să le văd? Două meciuri imprevizibile. Dinamo este pe val, Hermannstadt este o echipă care ba pierde, ba bate… și tot așa. În momentul acesta totul depinde de cei din staff-ul tehnic, cum reușesc să-și pregătească jucătorii, cum reușesc să-i motiveze… Vă dați seama că este foarte greu acum, în momentul în care ai și jucători accidentați, pe Maric, pe Palic, care este nerefăcut, Mediop la fel, este nerefăcut după operația pe care a avut-o, iar ceilalți trebuie să aibă încredere în ei. Se vede lipsa lui Mușat, experiența lui Mușat în teren, care conta foarte mult. Asta este! Nu avem jucători care să vină și să suplinească jucătorii titulari. Dar să sperăm că Prepeliță va reuși să găsească în aceste două meciuri o soluție câștigătoare. O victorie cu Dinamo ar fi extraordinară și, ca să fac puțină matematică, patru puncte din două jocuri să obținem și atunci am sta puțin liniștiți pentru a juca barajul. Dar este foarte greu de obținut o victorie cu Dinamo, pentru că noul antrenor a reușit să facă acolo lucruri bune, să obțină niște puncte destul de prețioase. Dacă mă întrebați ce așteptări am, vreau să vă uitați la Iași, care a venit cu trei puncte nesperate de la UTA. Cine gândea că Iașiul va veni cu trei puncte de la Arad, mai ales ținând cont de situația pe care o are Iașiul în momentul de față?

„Din toate discuțiile la care am participat, eu zic că toți actualii jucători vor rămâne la Pitești”

# Ce ne mai puteți spune în privința contractelor jucătorilor și mă refer la prelungirea lor? S-a schimbat ceva în ultima perioadă?
– Nu s-a schimbat nimic și jucătorii trebuie să înțeleagă că au primit de la noi oferte foarte bune. Jucătorii care se vedeau transferați la alte echipe au primit oferte la jumătate din cât le-a oferit FC Argeș. Asta spune foarte multe despre caracterul acestui club, al conducerii și al primarului Cristi Gentea, în special, când s-au oferit aceste contracte pentru sezonul următor. V-am spus sincer că eu, personal, nu sunt adeptul unor astfel de salarii, sunt adeptul salariilor mici și a primelor de obiectiv destul de mari. Acum, cred că jucătorii și-au dat seama că în FC Argeș au un partener stabil și aici îşi pot pune planurile în aplicare. Acum domniile lor vor decide dacă vor merge mai departe cu noi sau va fi cazul să se transfere în altă parte. Din toate discuțiile la care am participat, eu zic că toți actualii jucători vor rămâne la Pitești. Este o chestiune de timp, poate toată lumea așteaptă să vadă cum se va termina campionatul și se vor gândi și la contractele pentru sezonul următor.

„Primele de obiectiv vor fi acordate, financiar nu vor exista probleme”

# Înaintea acestor ultime două meciuri, ce le transmiteți jucătorilor?
– Să fie profesioniști și să reușească să ducă la îndeplinire obiectivul clubului. Iar dacă vor reuși să îndeplinească obiectivul, așa cum le-am spus eu și primarul Cristi Gentea de fiecare dată, primele de obiectiv – s-a și plătit o mare parte din ele – vor fi acordate. Deci, din punct de vedere financiar, nu vor exista probleme. În rest, trebuie să demonstreze și ei că sunt capabili să ducă Argeșul acolo unde îi este locul. Este vorba doar despre o chestie de profesionism acum… Noi am demonstrat asta, iar ei au demonstrat parțial și trebuie să o demonstreze până la capăt. Trebuie să rămânem prieteni și să continuăm împreună.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş: „Parcă suntem la «Surprize-surprize!». Nu ştim cine sunt impresarii lui Malele”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii