Web Analytics
scris joi, 22.01.2015

Violonistul Gigi Floroiu îşi va lansa o culegere de folclor muzical

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş din Piteşti, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, organizează joi, 22 ianuarie, începând cu ora 13.00, lansarea volumului „Culegere de folclor muzical din Argeş şi Muscel”, al violonistului Gheorghe (Gigi) Floroiu.
Lucrarea a apărut la editura piteşteană Alean a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş din Piteşti. Sorin Mazilescu îi consacră violonistului, în prima parte a lucrării, un studiu intitulat „Lăutari de ieri şi de azi din Argeş – Gheorghe Floroiu, un virtuoz al viorii”, propunându-şi prezentarea unui adevărat maestru al arcuşului de lăută, născut, crescut şi consacrat mai întâi aici, în Conţeştiul Muscelului şi Argeşului de legendă.
Gigi Floroiu a dirijat ansamblurile „Dacia”, al Uzinei de Autoturisme, „Plaiuri argeşene” (Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti), Ansamblul folcloric „Chindia” (Combinatul Petrochimic), „Dorul” (Centrul Judeţean al Creaţiei Populare Argeş), este dirijor secund al Orchestrei „Doina Argeşului”. A participat la festivaluri internaţionale din Italia, Belgia, Olanda, Franţa, Turcia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Georgia, Iordania, unde a fost invitat. A cules cântece populare din zona etnofolclorică Argeş şi Muscel, de la vestiţi rapsozi din arealul Conţeşti, Bughea, Costeşti, Cârcinov, valorificând creator bijuteriile muzical-instrumentale din Muntenia.
Sabina Busuioc

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...