Web Analytics
scris marți, 05.09.2017

Viitorul României în Uniunea Europeană, dezbătut la Școala Politică de Vară a TLDE

tariceanu

Viitorul României în Uniunea Europeană, dezbătut la Școala Politică de Vară a TLDE

Marcarea a 10 ani de apartenență a României la Uniunea Europeană, beneficiile aderării țării noastre la Uniune, drepturile pe care le au românii, precum și ce își propune Alianța Liberalilor și Democraților să facă pentru a întări poziția României în UE au fost temele Școlii Politice de Vară ale Tineretului Liberalilor și Democraților (TLDE),  care s-a desfășurat în perioada 31 august – 03 septembrie 2017, în stațiunea Mamaia, din județul Constanța.

Prezent la Școala Politică de Vară a TLDE, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit tinerilor despre începuturile acestui nou partid, născut din „flacăra liberalismului din România”, care trebuie menținută. „Liberalismul decurge din ordinea naturală a lucrurior. Luați o pasăre care trăiește liber și puneți-o într-o colivie să vedeți cum se comportă. La fel și o ființă umană. Pentru orice ființă vie, libertatea este esențială. Avem nevoie de libertate de expresie, de libertate de gândire, de liberate de mișcare, de libertatea de a întreprinde. Acestea sunt valorile care ne unesc și care definesc simplu liberalismul”, a explicat președintele Alianței Liberalilor și Democraților subliniind că „Uniunea Europeană a fost gândită ca un spațiu al acestor libertăți”.

În ultima zi a acestui eveniment, Claudiu Catana, președintele TLDE, a spus că tinerii participanți la Școala Politică de Vară au lucrat în echipe și au pregătit un plan de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, dar au stabilit și care vor fi prioritățile organizației de tineret.
„Acest exercițiu a fost extrem de util pentru noi, ca organizație liberală de tineret, pentru că ne-a oferit posibilitatea de a răspunde provocărilor cu care se confruntă generația noastră și, totodată, am avut posibilitatea de a crea proiecte care vor consolida pe viitor poziția României în Uniunea Europeană”, a declarat președintele TLDE.

 La Școala Politică de Vară a TLDE au fost prezenți mai mulți lideri politici ai ALDE, printre care și purtătorul de cuvânt al ALDE deputatul Varujan Vosganian, președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreședintele ALDE deputatul Andrei Gerea, vicepreședintele Consiliului Național al ALDE deputatul Anton Anton și vicepreședinte ALDE deputatul Marian Cucșa.

În cadrul evenimentului, a fost aleasă, în funcția de secretar regional, Elena Ungureanu, membru TLDE Mioveni. Din delegația participantă la Școala Politică de Vară, din Argeș, a făcut parte și președinte organizației de tineret a partidului, Oana Duță.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită