Web Analytics

Viitorul Europei – încotro ne îndreptăm? Rolul tinerilor în democrația participativă

de | 10.04.2022 10:16 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Politica si Administratie

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează luni, 11 aprilie 2022, începând cu ora 11:00, conferința cu tema „Viitorul Europei – unde ne îndreptăm? – Rolul tinerilor în democrația participativă”.

La discuții vor participa reprezentanți ai organizațiilor de tineret, studenți, dar și lideri de opinie şi membri ai unor organizații neguvernamentale. Lor li se vor alătura dna Adina VĂLEAN, comisarul european pentru transporturi şi dl. Nicolae CIUCĂ, prim-ministrul României.

Citește și: „M-am dus în cimitir, am îngropat-o pe mama, apoi m-am întors şi m-am urcat în ambulanţă cu tata”

Evenimentul face parte din exercițiul organizat la nivel european şi intitulat Conferinţa privind viitorul Europei, și își propune să ofere tinerilor români un spațiu de dezbate cu privire la cum ar trebui să arate Uniunea Europeană în care doresc să trăiască și să muncească.

Contribuțiile cetățenilor români la exercițiul CoFE au arătat interesul acestora pentru subiecte precum schimbările climatice și mediu, educație, cultură, digitalizare şi democrație europeană. În acest sens discuțiile din 11 aprilie vor fi deschise de o sesiune plenară, urmată de dezbateri în două grupuri de lucru: Grupul de lucru I: Viitorul Europei – democrația participativă, educație, cultură, digital; Grupul de lucru II: Viitorul Europei și provocările actuale – schimbări climatice,  pandemie, războiul din Ucraina.

Citește și: Şi generalul Berechet se revoltă că îi răsare un bloc în spatele casei

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o oportunitate istorică unică, de care trebuie să profităm pe deplin și, împreună, să construim Europa pe care și-o doresc cetățenii noștri în prezent atât pentru ei, cât și pentru generațiile viitoare. Este apoi de datoria liderilor și a instituțiilor UE, în conformitate cu angajamentele asumate, să dea curs ideilor prezentate de cetățenii europeni pentru viitorul lor comun.

Conferința cu tema „Viitorul Europei – unde ne îndreptăm? – Rolul tinerilor în democrația participativă” are loc la Muzeul Țăranului Român (Club și sala Acvariu, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 3, București).

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *