Web Analytics

VIDEO. Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești văzut din dronă

de | 20.05.2022 09:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Asociația Pro Infrastructură a suprins cu drona întreg tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Traseul se întinde pe o distanță de 31.82 km, între Colonești și Pitești (zona Oarja/Catanele).

„Lucrările sunt încă într-o fază incipientă, antreprenorul UMB neputând face prea multe până când nu se rezolvă birocrația. Are organizarea de șantier și stația de betoane în picioare, lucrează la coloanele forate pentru fundațiile pilelor la mai multe structuri și a decopertat cam trei sferturi din lot.

Citește și: Grindeanu, despre Drumul Expres Craiova-Pitești: ”Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1”

Statul trebuie să finalizeze, printre alte sarcini, și exproprierile suplimentare în nodul A1-DEx12 cât și cele de pe drumul de legătură DEx12-Albota/Broșteni.

Dorim să dăm o bilă albă conducerii precedente din CNAIR și MT care a reușit, alături de constructor, să redeseneze nodul dintre drumul expres și Autostrada A1 în zona Pitești, acolo unde studiul de fezabilitate antic prevedea o soluție extrem de proastă, îngrămădită și periculoasă.”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

Citește și: Drum Expres Craiova-Pitești: Tronsonul 3 s-a realizat în proporție de 22%

Reamintim că șantierul pe tronsonul 4 se deschide în această vară, iar durata totală a contractului este de 160 de luni, supervizarea activităţilor de proiectare fiind pe o perioadă de un an, în timp ce activităţile de execuţie se întind pe doi ani. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani şi 4 luni.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *