Web Analytics

VIDEO: Tânăr rrom din Pojorâta, recital emoționant de ziua lui Eminescu

de | 15.01.2022 09:26 | Cultură, Actualitate

Să ne amintim de Eminescu! În urmă cu 172 de ani, pe 15 ianuarie 1850, a venit pe lume geniul creației poetice românești. Câți dintre noi dau importanță acestui eveniment? Câți, în goana după bani sau după altele, își mai amintesc asta?
Copiii nu mai fac serbări, ca altădată, nici nu îl mai studiază cu osârdie, la școală, pe Eminescu, literatura devenind o materie puțin agreeată în rândul elevilor din zilele noastre. Pentru că au rămas foarte puțini cei care citesc.

Citește și Unde a început totul? Și cum a reușit marca Nars să devină atât de populară?


Un exemplu al celor care prețuiesc cultura este un copil de 12 ani, din satul Pojorâta, comuna Lerești, care a recitat integral și pe de rost poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?”. Cu emoțiile inerente provocate de camera de filmat, copilul, chiar dacă a sărit peste un vers sau a rostit un cuvânt mai în viteză, s-a descurcat onorabil.

“ Îl felicităm din toată inima pentru curajul lui și pentru patriotismul care îi răzbate prin toți porii. Nota 10, Cătălin Avram!”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a comunei Leresti, Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole