Web Analytics
scris duminică, 31.03.2024

Video. Legitimarea persoanelor, mai ușoară odată cu intrarea în spațiul Schengen

Începând de duminică, 31 martie, odată cu intrarea României în spațiul Schengen, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al IPJ Argeș.

Video. Legitimarea persoanelor, mai ușoară odată cu intrarea în spațiul Schengen

Citește și: Ambasadele și consulatele României încep să elibereze vize Schengen pentru cei care călătoresc în țara noastră

Toate structurile MAI cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră) au la dispoziție un nou mijloc electronic, dezvoltat pentru a face, printr-un proces automatizat, mult mai rapid, verificarea identității și a eventualelor mențiuni, în baza unui act de identitate.

Polițiștii din Argeș vor folosi, alături de celelalte structuri, dispozitive mobile sau tablete, având instalată o aplicație special dezvoltată cu acest scop, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (cum ar fi cartea de identitate, pașaport, permis de ședere și altele). Procesul automatizat prin aplicația special destinată acestui scop compară datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișează imediat, alături de fotografia din bazele de date, și informații în cazul în care este vorba despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicție – după cum se arată în comunicatul de presă.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Mai multe informații despre aspectele de interes rezultate din aderarea României la Spațiul Schengen pot fi accesate gratuit la link-ul https://schengen.mai.gov.ro/ .

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *