Web Analytics
scris vineri, 15.03.2024

Video. Exercițiu tactic organizat de Jandarmeria Argeș în zona Institutului de Cercetări Nucleare Pitești

Miercuri, 13 martie, a avut loc un exercițiu de pregătire în zona Institutului de Cercetări Nucleare Pitești din orașul Mioveni. Exercițiul a fost organizat de Jandarmeria Argeș, pentru a se verifica nivelul de pregătire în situații de criză.

Video. Exercițiu tactic organizat de Jandarmeria Argeș în zona Institutului de Cercetări Nucleare Pitești

Intitulat „Blue Atom”, exercițiul a simulat intervenția jandarmilor în cazul unui atac armat asupra transporturilor speciale.

„Pregătirea continuă reprezintă o prioritate pentru jandarmii argeșeni, astfel că, în afara misiunilor de zi cu zi, aceștia desfășoară multe ore de pregătire, pentru ca serviciul oferit cetățenilor să fie unul de calitate. Având în vedere faptul că, în anul 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a asigurat paza și protecția la 38 de transporturi de materiale nucleare, s-a identificat necesitatea îmbunătățirii pregătirii pe această linie”, a transmis IJJ Argeș.

Citește și Jandarm medaliat cu aur la Judo: „Am reuşit să îmi iau revanşa şi să aduc titlul de campion naţional la Piteşti”

Alături de jandarmii argeșeni, la acest antrenament tactic au participat și reprezentanți din cadrul Autorității Norvegiene pentru Siguranță Radiologică și Nucelară, din cadrul Institutului pentru Tehnologie în Energie, din cadrul Comisie Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare și din cadrul Institutului de Cercetări Nucleare Pitești și Fabricii de Combustibil Nuclear.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită