Web Analytics

Video. Câinele Tyson, vedeta de la IPJ Argeș

de | 25.03.2024 17:54 | Actualitate, Home

A fost Ziua Porților Deschise la IPJ Argeș. Zeci de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au vizitat, luni, 25 martie, de Buna Vestire, atelierele și au participat la activitățile interactive şi prezentările structurilor de poliţie. Oaspeților le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și echipamentele din dotare, iar elevii au aflat și care sunt primii pași către cariera de polițist.

Vedeta a fost câinele Tyson, care a ascultat cu precizie comenzile date de conductorul său, polițist cu experiență și în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Punctul culminant al zilei a fost exercițiul desfășurat de echipa canină. Tyson și Nicu (polițist cu experiență atât în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cât și în calitate de conductor de câini de serviciu) formează o echipă de aproximativ 2 ani. Câinele este pregătit pentru asalt și intervenție (primindu-și numele datorită agilității și inteligenței pe care o demonstrează în acțiune, precum și a forței cu care acționează). Exercițiul de astăzi a constat în elemente de disciplină – atenția la comenzile date de conductor, executarea cu precizie a comenzilor primite, dar și exersarea calităților pentru a oferi protecție și sprijin conductorului și echipei, la întâmpinarea unor acțiuni agresive, inclusiv atacuri cu arme albe și arme de foc”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Se introduce o nouă bursă, de reziliență, pentru elevi cu rezultate medii

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *