Web Analytics

Viceprimarul Cornel Ionică: „Contracandidaţii mei spun lucruri trăznite! Nu vin cu proiecte sustenabile”

de | 26.05.2016 15:14 | Politica si Administratie

# „A fost cel mai bun mandat și s-au cheltuit cei mai mulți bani din istorie, s-au realizat cele mai bune proiecte!”, spune candidatul PSD la fotoliul de primar al Piteștiului  # Viceprimarul Cornel Ionică îi laudă și pe consilierii de la concurență: „Domnul avocat Perianu de la PNL, un om de mare calibru, de mare caracter”

Planurile administrației locale de a respecta termenele pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură aflate în execuție în această perioadă în municipiul Pitești au fost date peste cap de vremea foarte ploioasă din această primăvară. „Suntem în întârziere cu o lună și jumătate”, spune viceprimarul Cornel Ionică. Acesta contează  pe îmbunătățirea vremii pentru a recupera timpul pierdut. Dintre șantierele de reabilitări foarte importante, cu un foarte mare impact în zonele publice, sunt lucrările aflate în derulare la Spitalul Județean, parcări și infrastructura rutieră. „Reconfigurăm toată zona dar locuri de parcare nu avem cum. Vom face o parcare supraterană acolo, la intrarea în spital, pe partea stângă, cu un nivel, de 60 de locuri”. Tot din cauza ploilor sunt în întârziere cu trei săptămâni lucrările de la cimitirul Sf. Gheorghe, care este considerat obiectiv prioritar pentru că în zilele de sărbătoare și în week-end acolo sunt mii și mii de oameni în pelerinaj, cărora municipalitatea trebuie să le asigure toate condițiile. De asemenea, viceprimarul promite finalizarea în perioada următoare a scărilor din Smârdan, din Frații Golești până în Craiovei, aflate în reabilitare totală cu montarea de parapeți metalici, un pavaj special de piatră și iluminat public.

Reabilitarea Străzii Trivale, o prioritate a municipalității

Demararea lucrărilor de reabilitare în totalitate a Străzii Trivale, din Gura Trivăii până la Cornul Vânătorului, este considerată de municipalitate o altă prioritate. „Trebuie să găsim o soluție pentru circulația extraordinar de intensă și care se amplifică, de la o zi la alta. Pe lângă mașinile proprietarilor sunt foarte multe mașini care merg către firme, farmacii sau de alimentație publică, dar și către Palatul Copiilor, care desfășoară foarte multe activități și Direcția Silvică. La nivelul zilelor noastre, numărul mașinilor este în creștere, iar situația nu mai este ca acum 15-20 de ani, când se circula foarte lejer pe strada Trivale. Nu putem obstrucționa circulația și activitățile curente! Vom introduce agenți de circulație care să aibă în vedere un trafic bun cu respectarea legilor și a regulamentelor. Proiectul are un deviz estimativ în jur de 20 milioane de euro și va presupune o reabilitare în totalitate,  cu patina timpului, cu pavaj din piatră, cu iluminat public cu lampadare, cu băncuțe, cu două parcări generoase, una la intrare și una la bariera de la Direcția Silvică. Circulația acolo va rămâne închisă, doar în cazuri de urgență. Va fi doar trafic de promenadă și cu biciclete pentru care am prevăzut piste. Proiectul s-ar putea să facă o legătură cu comuna Băbana, adică să ajungem până la releu. Noi propunem finanțare totală europeană, participarea Uniunii Europene pe un astfel de proiect fiind de 98% și 2%  participare din sursele bugetului local. Nu ne propunem să tăiem din copaci, am identificat terenuri libere, cum este cel pe care în prezent se află un teren de tenis….”, ne asigură Cornel Ionică.

Cel mai modern parc industrial din țară

Parcul Lunca Argeșului a fost nu de puține ori, chiar după finalizare, subiectul multor critici în presa locală. „Unii nu au înțeles, dar atunci când am propus proiectul pentru finanțare, finanțatorul nu ne-a acordat finanțare și pentru zidul de sprijin, pentru că nu eram noi proprietari. Pacul nu se dărâmă, sunt câțiva metri afectați de viitură, necolmatată, albia râului a modificat cursul firesc al apei. Avem bani prevăzuți în bugetul votat. Anul acesta va fi finanțat și zidul de sprijin. Nu vom pierde un metru, ci vom câștiga pentru că proiectul include și zona afectată, care este de 260 m.p dintr-un total de 29,6 ha. Dacă am fost în stare să facem un asemenea parc, într-o zonă cu dejecții, într-o zonă impracticabilă în care am pus în valoare 30 de hectare, vom fi în stare să facem și acest zid. Se va face digul anul acesta, este una din priorități. Strada Trivale, Spitalul Județean, digul de la Parcul Argeșului, strada Depozitelor pe care nu s-a intervenit din 1993, unde circulația este intensă și cu gabarit mare. Sunt și alte proiecte, nu stăm degeaba. Toți se întreabă de parc industrial. Nu s-a realizat până acum pentru că nu am avut terenul și îl avem de abia din noiembrie.  Vom avea cel mai modern parc industrial din țară cu facilități pentru investitori”, asigură Cornel Ionică.
Înscris în cursa pentru Primăria Pitești din partea PSD Argeș, viceprimarul Cornel Ionică le răspunde și contracandidaților săi: „Sunt colegi de partid ai unor consilieri locali care contestă activitatea Consiliului Local. Eu vă asigur că au fost oameni foarte serioși și foarte implicați, majoritatea consilierilor, cât am lucrat direct, aproape doi ani. Eu sunt foarte mulțumit de colaborarea pe care am avut-o! Și am să mă refer la activitatea domnului Perianu de la PNL. Un om de mare calibru, un om de mare caracter. O spun public, nu am lucrat pe ochi frumoși, am lucrat la concret acolo unde lucrurile au trebuit să decurgă în favoarea cetățenilor. Dacă cineva a avut o altă idee, orice idee am preluat-o, de oriunde ar fi fost, indiferent de culoarea politică. Pe de altă parte este o vorbă: candidații spun lucruri trăznite. Se bat la televizor pe facilități, dacă vin ei la Primărie… Cu asta se ocupă. Spun lucruri trăznite! Nu vin cu proiecte sustenabile, viabile. Spun că vor reduce taxele și impozitele. Dar nu spun adevărul! Facilitățile nu le poate da primăria sau Consiliul Local. Primăria poate face ca tarifele să fie cât mai mici, da. Putem discuta pe tarife, pe chirii, dar nu pe taxe și impozite. Însă trebuie să precizăm că acestea nu s-au mărit de 8 ani, 9 ani, cu un leu, dar suntem obligați să aplicăm prevederile Codului Fiscal. Absolut de acord, să faci spital este o prioritate. Aștept și eu să văd o propunere viabilă, nu că se alocă bugetul pe doi ani al primăriei pentru această investiție. La buget sunt capitole bugetare concrete pentru educație, pentru învățământ etc… Nu vorbesc în necunoștință de cauză. Un distins candidat a declarat: „cine spune că în Pitești nu s-a făcut nimic dă dovadă de autism”. Mi-a plăcut mult! Cel mai bun mandat a fost mandatul ăsta, s-au cheltuit cei mai mulți bani din istorie, s-au realizat cele mai bune proiecte și cu alți bani decât cei din buget, pe care nu-i aveam. Dar pentru asta s-au făcut eforturi mari și ne-am jucat cu libertatea. Pentru că dacă nu respecți proiectul în totalitate, plătești. Însă a ieșit bine și nu ne-a imputat până acum nimeni nimic!”
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole