Web Analytics

Vicepreşedintele american Kamala Harris ar putea veni la Bucureşti, în semn de solidaritate cu Ucraina

de | 4.03.2022 10:49 | Actualitate, Politica si Administratie

Casa Albă discută intens despre trimiterea vicepreşedintelui Kamala Harris la Bucureşti și Varșovia în zilele următoare, pentru a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina, confruntată cu invazia trupelor rusești, potrivit The Hill, citând surse apropiate discuţiilor. 

Citește și: Serghei Lavrov: „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu ATENȚIE”

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marţi, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

”În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreşedintele SUA a transmis mulţumiri României pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni.  Totodată, a fost remarcată importanţa solidarităţii manifestate de aliaţi pe Flancul Estic al NATO,  care întăreşte garanţiile de securitate”, a transmis, Guvernul, într-un comunicat de presă. La rândul său, Casa Albă a precizat, într-un comunicat de presă, că vicepreşedintele Kamala Harris a avut cinci convorbiri separate cu liderii europeni de pe flancul estic al NATO  – premierii Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi României – pentru a discuta despre răspunsul colectiv la invazia nejustificată şi neprovocată de către Rusia a Ucrainei.  

Citește și: Reacția primarului Ion Georgescu după meciul CS Mioveni -Universitatea Craiova: ”RUȘINE, DOMNILOR ARBITRI!”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole