Vicepreşedintele american Kamala Harris ar putea veni la Bucureşti, în semn de solidaritate cu Ucraina

de | 4.03.2022 10:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Casa Albă discută intens despre trimiterea vicepreşedintelui Kamala Harris la Bucureşti și Varșovia în zilele următoare, pentru a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina, confruntată cu invazia trupelor rusești, potrivit The Hill, citând surse apropiate discuţiilor. 

Citește și: Serghei Lavrov: „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu ATENȚIE”

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marţi, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

”În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreşedintele SUA a transmis mulţumiri României pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni.  Totodată, a fost remarcată importanţa solidarităţii manifestate de aliaţi pe Flancul Estic al NATO,  care întăreşte garanţiile de securitate”, a transmis, Guvernul, într-un comunicat de presă. La rândul său, Casa Albă a precizat, într-un comunicat de presă, că vicepreşedintele Kamala Harris a avut cinci convorbiri separate cu liderii europeni de pe flancul estic al NATO  – premierii Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi României – pentru a discuta despre răspunsul colectiv la invazia nejustificată şi neprovocată de către Rusia a Ucrainei.  

Citește și: Reacția primarului Ion Georgescu după meciul CS Mioveni -Universitatea Craiova: ”RUȘINE, DOMNILOR ARBITRI!”

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...