Web Analytics

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea: „Orban face orice pentru a rămâne în grațiile sistemului paralel”

de | 13.04.2018 14:03 | Actualitate

gerea

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Argeș Andrei Gerea îl critică pe actualul lider al PNL Ludovic Orban. Chestorul Camerei Deputaților, Andrei Gerea, susține că Orban compromite ceea ce ar trebui să fie doctrina unui partid cu adevărat liberal prin acțiunile pe care le are. De asemenea, deputatul de Argeș Andrei Gerea consideră că Orban acționează pentru interesele sale personale și pentru a rămâne în grațiile sistemului paralel.

„Ludovic Orban face ce știe mai bine în ultima perioadă, e absurd și ridicol prin declarațiile publice. Actualul lider al PNL-ului pare desprins de realitatea în care trăiesc românii, pare rupt de dezvăluirile care s-au făcut despre protocoalele secrete între procuratură și servicii. Acesta a ajuns să laude raportul GRECO, un raport care nu face decât să tragă România de urechi pentru că Parlamentul și-a permis să își facă datoria de putere legiuitoare a țării. Președintele PNL-ului (cât de greșită titulatură pentru Orban!) folosește raportul GRECO în bătălia sa politică pentru a face scut în jurul procuraturii, al instituțiilor de forță, sfidând practic o țară întreagă care a văzut în ultimele săptămâni cum în România se crease un sistem paralel de putere care încălca orice normă legală.

Minciuna și manipularea sunt elementele care îl definesc azi pe Orban și partidul pe care îl conduce. Acesta girează un raport GRECO care vorbește despre lucruri din legile justiției care nu mai sunt prevăzute. Mai mult, Orban contrazice și decizii ale CCR cu privire la legile justiției doar de dragul de a legitima un raport mincinos. GRECO solicită României să renunţe la crearea noii secţii speciale de procurori, însă aceasta a fost o propunere a magistraților care au participat la dezbateri, iar CCR a decis că înfiinţarea sa este constituțională. De asemenea, nu poți să susții un document care face referire la intenții de modificare a legislației penale, care nu sunt nici măcar concretizate într-un proiect de lege.

De când nu mai are o funcție publică, Orban s-a reprofilat și a devenit scutierul sistemului, al instituțiilor de forță. Orban și-a asumat rolul de lider al corului care ridică în slăvi procuratura, protocoalele dintre servicii și procuratură, care contravin grav tuturor legilor acestei țări.
Liderul PNL-ului arată prin această ieșire cât de manevrat este de sistem. A ajuns să acționeze la apăsarea unui singur buton. Cum apare ceva care poate fi folosit de sistem în favoarea sa, Orban este primul care iese și rupe cămașa de pe el de dragul șefei DNA și al celorlalți componenți ai sistemului paralel de putere.

Liberalismul în PNL a murit în 2014, iar Orban și PNL-ul lui de azi confirmă constant acest lucru. PNL-ul de azi e un partid supus sistemului paralel din România, cu un lider slugarnic, care nu știe cum să rămână în grațiile instituțiilor de forță. Liberalismul presupune apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, a principiilor statului de drept. PNL și Orban se luptă cu tărie pentru apărarea procuraturii, a protocoalelor secrete dintre servicii și instituțiile din justiție, pentru menținerea derapajelor pe care le-au făcut procurorii și serviciile în ultimii ani. Orban și-a vândut sufletul sistemului de forță doar în speranța că va scăpa de acuzațiile care i s-au adus. Cu un lider șantajabil, PNL nu mai poate avea pretenția că apără interesele românilor. Nu, PNL-ul de azi apără procurorii, apără serviciile, face scut în jurul șefei DNA.

În momentul în care ai de a face cu un asemenea lider de partid, nu mai miră pe nimeni de ce ALDE devine principalul partid de centru-dreapta din România în locul PNL, fiind singurul partid care se bate pentru drepturile și libertățile românilor în România și în Europa. Toate acestea în vreme ce PNL-ul lui Orban și prietenii lor din PPE încearcă din răsputeri să denigreze România și să încurajeze abuzurile și derapajele produse de instituțiile de forță”, a subliniat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, într-un comunicat de presă transmis redacției Jurnalului de Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii