Web Analytics

Vicepreşedinta Societăţii Ştiinţifice „Brătianu”, admisă la o universitate de top din Anglia

de | 17.07.2020 10:32 | Dezvăluiri

# Amalia Dumbravă va studia arhitectura la Universitatea Bath, un oraș cu mare tradiție academică din apropierea Londrei
Argeșul are tineri ambițioși, care reușesc să fie admiși la universități de top din străinătate. Un exemplu în acest sens este Amalia Dumbravă (19 ani), absolvent al Colegiului Național „I.C. Brătianu”, care va studia arhitectura la Universitatea din Bath, un oraș cu mare tradiție academică în Marea Britanie.
„Arhitectura durează acolo 4 ani, aici în țară durează 6 ani, doar că este un întreg proces. La fel ca în țară, nu ai voie să fii arhitect cu propriul cabinet decât dacă faci master acolo, deci, per total, anii de studiu ajung tot la 6, ca în țară”, a spus Amalia, contactată de „Jurnalul de Argeș”.
Cât timp a fost elevă a Colegiului „Brătianu”, Amalia Dumbravă s-a implicat activ în proiectele școlare, fiind și vicepreședintele Societății Științifice „Brătianu” (SSB). Amalia a luat bacul cu 9,66. „La biologie vegetală și animală am avut 10, la matematică am avut 9,60 și la română am avut 9,40.” Tânăra piteșteancă spune că a fost destul de grea perioada stării de urgență, când cursurile s-au derulat online, însă nu se plânge. „A fost o perioadă în care toată lumea spunea că s-ar putea să nu se mai dea bacul, iar perioada aceea a fost destul de dificilă, pur și simplu să te autoconvingi că trebuie să continui să înveți, dar a fost ok.”
Pentru admiterea la Universitatea din Bath, Amalia Dumbravă a urmat meditații la desen şi arhitectură încă din clasa a XI-a, semestrul al II-lea, în Pitești. „Admiterea la facultate a constat în aplicația propriu-zisă, eseul motivațional, pe care l-am trimis încă din iarna aceasta, o scrisoare de recomandare de la unul dintre profesorii de la liceu, examenul de limbă engleză și notele de la bacalaureat”. Tânăra absolventă privește cu optimism spre viitor. „Mi-ar plăcea să am proiecte și în România, și în străinătate, dar, cel mai probabil, voi locui acolo, nu în țară.”

Societatea Științifică „Brătianu” (SSB) a organizat webinarii în timpul stării de urgență

Înființată în 2016, SSB este formată din 39 de elevi și absolvenți ambițioși ai Colegiului „Brătianu”, care au organizat diverse activități online în timpul stării de urgență. „În ultima perioadă, societatea a încercat să își continue activitatea. Au fost organizate mai multe webinarii, pe diferite teme, de exemplu nutrigenetică. Au fost realizate diferite concursuri, de exemplu a fost un concurs de fast typing (cum să tastezi rapid, n. red.), la care au fost destul de mulți participanți. S-au mai organizat diferite team-building-uri cu echipa noastră, training-uri despre cum să facă webinarul respectiv. În general, am optat mai mult pentru a face lucruri de echipă cu membrii noștri, ai societății, și nu neapărat cu publicul larg, pentru că lumea nu a mai fost, în general, atât de interesată a face lucruri și în starea de urgență”, ne-a povestit Amalia Dumbravă, care și-a propus să participe și în viitor în proiectele SSB, chiar dacă va studia în Anglia.
„Societatea pe asta se bazează, pe a lega relații între studenți și elevi și avem și un program de mentorat special pentru elevii care vor să aplice în afară, însă nu știu cum. Aceștia iau legătura cu studenți care deja au trecut prin acest proces.”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ne interesant. Multi am studiat la Brătianu și puțini am ajuns cineva. Asa că nu mai contează 10 pe linie in ziua de astăzi.