Web Analytics

Vicele de la Câmpulung s-a băgat singur în atenţia ANI

de | 25.04.2019 13:40 | Politica si Administratie

Conducerea Primăriei Câmpulung continuă să se clatine la vârf sub loviturile date de Agenţia Naţională de Integritate, ieri fiind declarat incompatibil viceprimarul Mărgărin Şerban Blidaru. S-a reţinut în prezentarea cazului lui Blidaru faptul că, citez, „în perioada 24 iunie 2016-28 septembrie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung”. Situaţia este interzisă de Legea nr. 161 din 2003 privind unele măsuri privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Posibila stare de incompatibilitate a fost prezentată de „Jurnalul de Argeş” încă de acum doi ani, după ce, practic, viceprimarul Câmpulungului a oferit ocazia pe tavă. Astfel, în şedinţa ordinară a Consiliului Local din septembrie 2017 a fost prezentat un proiect de hotărâre prin care însuşi Mărgărin Blidaru solicita înlocuirea din Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică. Viceprimarul fusese desemnat în structura de conducere a unităţii de învăţământ în iulie 2016, atunci când toţi consilierii au intrat în CA-urile şcolilor, liceelor şi grădiniţelor. Bineînţeles că schimbarea s-a produs atunci, iar locul lui Blidaru a fost luat de colegul său din PSD, Marin Stanciu.
Este de menţionat faptul că, potrivit agenţiei, Blidaru a fost informat anterior despre declanşarea procedurii de evaluare şi a depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Cazul viceprimarului nu este singular la Câmpulung. Pe când era viceprimar, actualul primar Liviu Ţâroiu era prezent la şedinţele AGA de la Edilul CGA, societate aflată în subordinea Consiliului Local, iar mai apoi Primăria a derulat relaţii de natură patrimonială cu o firmă la care acesta este acţionar.

Ce spune Mărgărin Blidaru: „Nu am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie”

Viceprimarul acuzat de incompatibilitate susţine că nu se pune problema existenţei unei asemenea situaţii.
„Dincolo de faptul că legislaţia din domeniul educaţiei prevede faptul că aleşii locali fac parte din consiliile de administraţie la unităţile de învăţământ, sunt alte multe motive pentru care nu consider că am fost în incompatibilitate. Eu nu am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie la Şcoala de Muzică, doar am semnat trei procese-verbale de şedinţe în care s-a discutat despre probleme organizatorice, nicidecum de achiziţii, spre exemplu. Apoi, se ştie faptul că viceprimarul este şi consilier local, iar consilierii locali pot face parte din CA-uri la şcoli. Plus că oricum nu am fost remunerat pentru calitatea de membru în Consiliul de Administraţie”, ne-a declarat acesta. Blidaru spune că va ataca în justiţie actul emis de ANI prin care i s-a declarat starea de incompatibilitate.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii