Web Analytics

Viața revine la normal în 7 ani, la ratele de vaccinare de acum. Unde se situează România

de | 7.02.2021 11:42 | Actualitate

Când se va termina pandemia? Este întrebarea cea mai frecventă de când COVID-19 a preluat controlul asupra lumii, anul trecut. Răspunsul poate fi măsurat în numărul de vaccinări, funcție de populație.

Citește și: Florin Cîțu: Vom încerca să producem vaccin anti-COVID la Institutul ”Cantacuzino”

Bloomberg a construit cea mai mare bază de date de vaccinare COVID-19 din întreaga lume, cu peste 119 milioane de doze administrate.

Majoritatea oamenilor de știință spun că va fi nevoie de o acoperire cuprinsă între 70% și 85% a populației pentru ca lucrurile să revină la normal. Bloomberg’s Vaccine Tracker arată că unele țări fac progrese mult mai rapide decât altele, folosind o acoperire de 75% cu un vaccin cu două doze.

Citește și: Țicniți. Doi minori, instigaţi de tatăl lor să îşi lovească şi jignească mama. Fratele lor, „cameraman”

Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă spre o acoperire de 75% în doar două luni. SUA vor ajunge acolo cam în decembrie (deși Dakota de Nord ar putea ajunge acolo cu șase luni mai devreme decât Texas). Odată cu vaccinările care au loc mai rapid în țările occidentale mai bogate decât restul globului, va dura, pentru întreaga lume, șapte ani în ritmul actual.

Citește mai departe pe newsweek.ro și pe platforma Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii