Web Analytics
scris vineri, 30.08.2024

Veteranul Helios, primul câine de avalanșă din România, a împlinit 12 ani!

Veteranul Helios, primul câine de avalanșă din România, a împlinit 12 ani!

Veteranul Helios, un Border Collie emigrat din Franța, a împlinit astăzi 12 ani. Este primul câine din România specializat în salvarea victimelor surprinse de avalanșe și face parte din familia șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, care a sărbătorit aniversarea camaradului său postând un mesaj emoționant.

Citește și Singura durere la Salvamont Argeş: carburantul!

„12 ani, dintre care 11 in serviciul Salvamont Argeș și Câini Salvamont România – avalanșă și mediu natural!!! Cât mai mulți ani sănătoși și liniștiți îți urez, dragul meu…

Ne-am cunoscut când erai un băiețel de 6 luni, pe peronul telegondolei din Courchevel, de unde am inceput bătăliile! În Franța, pentru că se răzgândiseră și nu mai voiau sa mi te dea. Apoi mai intens, acasă, cu jivine și impostori, pentru ca „nu ne trebuie nouă așa ceva, mâncați bugetul degeaba”.

Unde suntem acum? Am creat împreună un sistem național, întins deja în 14 județe, cu alte 2-3 județe candidate, un sistem care deja a salvat vieți! O Haită națională de prieteni, oameni și câini deopotrivă! Un sistem deja mai bine închegat și mai bine dotat decât al celor de la care noi doi am învățat! Și cu toate astea, e de abia inceputul, noi construim încă!

Citește și Salvamontiștii argeșeni au ieșit în stradă, de ziua lor. Ion Sănduloiu: „Înființăm un punct și la Brusturet”

Ești calm, calculat, precis, exact ca un militar eficient și ai arătat cum se procedează lui Vreni, Loca, Bruno, Hera, Yukanna, Kamura, Uma, Gan, Yan, Erik, Sven, Athos, Tas, Nero, Saba, Maya, Carp, Lina, Dingo, Ares, Olaf, Max, Raya, Haruki, Noua… și vin tare din urmă, adolescenții: Viper, Monk, Shiva, Shunka, Aldo, Athos, Boris, câțiva dintre cei enumerați fiind descendenții tăi!

Avem eroii noștri! Cei care și-au făcut treaba și care au plecat tăcuți, lăsându-ne cu amar în suflet și cu vaga speranță a unei revederi, cândva. Dara, Recco, Roni, Haiduc, Argo.

Mă voi asigura să fii de față la tot ceea ce se va mai construi, pentru că – așa cum a zis Gigi Coșa – tu ești Părintele Fondator, drag frate, prieten, camarad…!”, a scris Ion Sănduloiu pe Facebook.

Citește și De noaptea minţii! Ion Sănduloiu: „Un întreprinzător a sunat la Salvamont să întrebe ce avize îi sunt necesare pentru un cuptor de pizza pe Moldoveanu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...