Web Analytics

Veteran maratonist din Pitești, prezent la Crosul Unirii 2022, la Alba Iulia

de | 26.11.2022 12:51 | Actualitate, Cultură, Home

La cea de-a 53-a ediție a Crosului Unirii desfășurat astăzi la Alba Iulia, în Șanțurile Cetății, au participat alergători de toate vârstele. Printe aceștia o prezență pitorească a fost și sportivul veteran, Marian Tănăsie, în vârstă de 75 de ani venit tocmai din Pitești. 

Citește și: Percheziţii în Olt, Argeș și Teleorman, la grupări specializate în furt de produse petroliere

“Voi participa la Crosul Unirii împreună cu colegii veterani sportivi pentru domnul Cioca, care este de aici. De 20 de ani numai în costum popular, am și un steag cu lupul daci. Am 75 de ani și alerg de 30 de ani, de la primul maraton al Bucureștiului. Mă simt foarte bine, de aia am și venit să ne întâlnim cu colegii noștri veteran, să mai povestim să ne aducem aminte de concursuri.

Fără pregătire nu prea merge, alerg pe zi 5 kilometrii maxim și restul un traseu de 3 kilometri și unul de 1 kilometru și jumătate, depinde pentru ce concurs mă pregătesc. Sportul înseamnă sănătate”, a povestit veteranul Tănăsie Marian pentru ziarul Unirea. 

Evenimentul atletic de amploare marchează cele două evenimente de la 1 Decembrie, aniversarea Marii Uniri din 1918 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Sursa: Ziarul Unirea 

foto: Ziarul Unirea

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *