Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Vești proaste pentru utilizatorii de TikTok. Ce se întâmplă cu aplicația 

Universal Music Group (UMG), cea mai importantă companie din industria muzicală mondială, anunță că își va retrage muzica de pe TikTok, după ce nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu compania mamă a platformei, ByteDance, în privința drepturilor de autor.

Vești proaste pentru utilizatorii de TikTok. Ce se întâmplă cu aplicația 

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

UMG nu va încerca să își reînnoiască actualul acord cu TikTok, care va expira la 31 ianuarie, și intenționează să înceteze să mai acorde licențe de conținut atât pentru TikTok, cât și pentru serviciul său axat pe muzică, TikTok Music.

Dispută privind drepturile de autor

Într-un comunicat de presă, UMG a acuzat TikTok – care ar fi obținut anul trecut venituri din publicitate de aproape 20 de miliarde de dolari – că încearcă să construiască o „afacere bazată pe muzică fără a plăti o valoare corectă pentru muzica [artiștilor]”.

Cele două părți au discutat termenii unui nou acord, contractul existent urmând să expire astăzi. Cu toate acestea, acordul nu a fost reînnoit, conform techcrunch.com.

Ce reacție au avut reprezentanții TikTok

Într-un comunicat, reprezentanții TikTok și-au exprimat dezamăgirea față de faptul că Universal Music Group a priorizat propriile interese financiare în detrimentul artiștilor săi.

În timpul negocierilor, s-au ridicat mai multe probleme, printre care compensațiile corecte pentru artiști și compozitori, siguranța online a utilizatorilor și protejarea acestora împotriva prejudiciilor provocate de inteligența artificială, conform unei scrisori emise de UMG.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *