Web Analytics
scris joi, 30.11.2023

Verificările centrelor cu minori, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în privința verificărilor realizate la nivelul centrelor în care sunt îngrijiți minori instituționalizați. Parlamentarul susține că neregulile multiple semnalate la nivelul unor centre de plasament sau al unor centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din România au determinat Guvernul să dispună controale și verificări la nivelul tuturor centrelor în care sunt îngrijiți minori instituționalizați.
Din păcate, conform relatărilor mass-media, au fost identificate numeroase nereguli, inclusiv la nivelul unui centru de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, situat în municipiul Pitești.

Verificările centrelor cu minori, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Dănuț Bica: ”Apreciind decizia Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), aflată în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, de a efectua verificările necesare privind condițiile și modalitățile în care sunt îngrijiți minorii instituționalizați din județul Argeș, vă rog ca, în baza situațiilor constatate, să răspundeți la următoarele întrebări: Câte centre de plasament au fost verificate de la începutul anului până în prezent la nivel național? Dar în județul Argeș?; În câte centre de plasament au fost identificate nereguli la nivel național, respectiv în județul Argeș?; În câte situații au fost sesizate autoritățile competente ale statului cu privire la rele tratamente aduse minorului la nivel național? Dar în județul Argeș?; A fost efectuată în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse o evaluare privind implementarea procesului de dezinstituționalizare a îngrijirii minorilor, obligație asumată de România, în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, și nefinalizată până în prezent? Dacă răspunsul este afirmativ, care este stadiul realizării acestei acțiuni?”.

Citește și Operatorii de maxi-taxi nu mai transportă gratuit elevii fiindcă Ministerul Educaţiei nu mai decontează

Citește și Dănuţ Dinu: „Cer din nou demisia şefului Poliţiei Locale Piteşti”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *