Web Analytics
scris marți, 28.11.2023

Dănuţ Dinu: „Cer din nou demisia şefului Poliţiei Locale Piteşti”

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Poliţiei Locale Piteşti a stârnit multe discuţii în şedinţa de marţi, 28 noiembrie, a Consiliului Local.

Dănuţ Dinu: „Cer din nou demisia şefului Poliţiei Locale Piteşti”

Citeşte şi: Lovitură de teatru a ÎCCJ în Dosarul „Cheresteaua”! Brânză a fost achitat și iese din pușcărie!

Primarul Cristian Gentea a explicat pe scurt, de la bun început, că e vorba despre 26 de posturi noi în stradă şi despre şase funcţii de conducere mai puţin.

În contextul recentei tragedii de la Piteşti, când poliţistul local Savaste Condoruş a murit în urma unei lovituri primite seara în stradă din partea unui tânăr agresiv, consilierul Mihai Coteţ a spus că pentru această „instituţie de forţă fără forţă, plătită din bani publici” e nevoie de mai mult decât o nouă organigramă, e nevoie de „un plan foarte corent şi clar de reorganizare, care să reducă riscurile agenţilor în stradă şi care să aducă utilitate Poliţiei Locale şi credibilitate„.

La rându-i, viceprimarul Mihai Mihăilescu a propus ca în bugetul de anul viitor să fie prinse fonduri privind unele cursuri de perfecţionare pentru poliţiştii locali, de autoapărare, astfel încât cei din stradă să fie mai pregătiţi pentru situaţii dificile.

După alte câteva intervenţii ale consilierilor Tiberiu Irimia, Cătălina Dumitraşcu, Răzvan Şerbănoiu şi Sorin Apostoliceanu, a luat cuvântul Dănuţ Dinu, care a spus că „am o datorie morală să cer din nou demisia şefului Poliţiei Locale Piteşti (Valerică Nicolae – n.n.), care ne-a aruncat pe toţi într-un scandal„. El a reamintit ce s-a întâmplat cu primarul Ion Georgescu din cauza lui („nu ştiu ce înţelegeri a făcut acest domn cu DNA, nu e treaba mea, nu sunt eu Justiţia„).

Sunt un om care a lucrat 33 de ani pe stradă (a fost poliţist – n.n.). Eu îi observ mai bine decât dv. pe agenţii locali. Au o postură total nepotrivită, nu dau dovadă de profesionalism„, a mai spus dl Dinu, care, tocmai de aceea, e convins că aceşti oameni au nevoie de o instruire mai bună.

După alte luări de cuvânt, printre care şi a viceprimarului Gelu Tofan, proiectul de hotărâre pus în dezbatere a fost aprobat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...