Web Analytics
scris miercuri, 14.04.2021

Verificări privind organizarea pazei obiectivelor în Pitești

 

Verificări privind organizarea pazei obiectivelor în Pitești

În ziua de 13 aprilie a.c., polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secței 3 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne. Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private.

 

La unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate nereguli.

Dintre obiectivele verificate, au fost constatate nereguli la 3 obiective, iar în urma acestora au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu avertisment, conform conform H.G. 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, ca urmare a lipsei analizei de risc la securitatea fizică.

 

Citește și Argeș: 127 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

 

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a coronavirusului.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită