Web Analytics
scris sâmbătă, 23.04.2022

Veniturile grupului Renault, în scădere cu 2,7% în primul trimestru al acestui an

Grupul francez Renault, care include, printre altele, mărcile Dacia și Lada, a raportat venituri de 9,748 miliarde de euro pentru primul trimestru din anul 2022.

Veniturile grupului Renault, în scădere cu 2,7% în primul trimestru al acestui an

Potrivit bilanțului financiar, veniturile de 9,748 miliarde de euro ale grupului Renault sunt cu 2,7% mai mici decât cele din primul trimestru al lui 2021 (10,015 mld. euro). Dacă sunt excluse din bilanț activitățile AvtoVAZ (Lada) și Renault Rusia, scăderea veniturilor ar fi de doar 1,1%, până la 8,9 miliarde de euro, detaliu care arată că impactul opririi producției din Rusia este important. De altfel, Renault este cel mai expus producător auto pe piața din Rusia. Conform site-ului lifenews.ro, grupul francez deține circa 29% din piața rusă de automobile prin mărcile Lada și Renault. Și directorul financiar al grupului francez, Thierry Pieton, a menționat că piața auto este „grav perturbată de conflictul din Ucraina, criza semiconductorilor și inflație”.

Citește și: Indicele ROBOR la 3 luni a crescut din nou! A ajuns la 4,73%

Totuși, într-o notă trimisă clientului, analiștii J.P. Morgan consideră că, în ciuda problemelor din Rusia, grupul Renault a avut un „trimestru puternic”. „Renault continuă să își respecte politica de prețuri și de raționalizare a modelelor, iar rezultatul de astăzi vine ca un alt pas în direcția corectă”, relatează cei de la J.P. Morgan. În contextul menționat, cele mai mari vânzări ale grupului Renault în primul trimestru sunt aferente mărcii principale, cu 348.732 unități, în scădere cu 19,7%. În același timp, Dacia a vândut 127.915 unități, în creștere cu 5,8%, iar Lada 60.608 unități, în scădere cu 33,1%. În total, grupul a comercializat la nivel mondial 551.733 de mașini, în scădere cu 17,1% față de primul trimestru din 2021 (665.246 unități).

Cele mai puternice piețe ale grupului francez sunt, în ordine, Franța, Rusia, Italia, Germania și Turcia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită