Venirea unui investitor pe fosta platformă ARO tulbură apele

de | 21.10.2010 20:14 | Actualitate

# Scandalul cianurilor a izbucnit după anunţul lui Stroe.

Scandalul cianurilor de pe fosta platformă ARO, aflată acum în proprietatea omului de afaceri Nicolae Raţiu, este departe de a se fi încheiat. Poliţia a deschis dosar de cercetare deoarece există serioase suspiciuni că cele 28 de containere trimise la groapa de gunoi de la Glina, de către firma Global Eco Center, conţineau reziduri toxice netratate şi extrem de periculoase.

Asta în ciuda faptului că Vasile Tofan, reprezentantul firmei Global Eco Center, a dezminţit acuzele într-o conferinţă de presă, deşi a fost contrazis, la scurt timp, chiar de cei de la Agenţia de Mediu. Deloc întâmplător, toată vâltoarea cu scandalul cianurilor a izbucnit la scurt timp după ce Constantin Stroe a făcut publică intenţia unei companii multinaţionale de a deschide o fabrică de componente auto pe fosta platformă ARO.

Din două una, cum se spune: ori Nicolae Raţiu, proprietarul Câmpulung Industrial Park, a vrut să cureţe cât mai repede locul fiindcă nimeni nu investeşte într-o bombă de mediu care colcăie de cianuri, ori concurenţii lui s-au grăbit să inflameze opinia publică pentru a împiedica venirea unui investitor puternic pe fosta platforma ARO.
(Ioana Ştefan)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii