Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Varujan Vosganian – ales detaşat preşedinte al Uniunii Scriitorilor?

După cum a scris „Jurnalul de Argeș”, data de 15 mai 2024 a fost data limită de depunere a programelor de candidatură la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor din România, în urma decesului lui Nicolae Manolescu.

Varujan Vosganian – ales detaşat preşedinte al Uniunii Scriitorilor?

Funcția de președinte (interimar) este deținută de prim-vicepreședintele Varujan Vosganian. Vor fi alegeri în filiale (la Pitești, pe 18 iunie), cel care va avea cele mai multe voturi fiind declarat președinte.
De la moartea d-lui Manolescu lumea literară a fost în mare fierbere. Cine o să candideze contra lui Varujan Vosganian, care se exprimase, public și prompt, în acest sens? Supoziții peste supoziții.

Doar doi scriitori au… îndrăznit să intre în competiție cu Varujan Vosganian. Doru Ciucescu, din Bacău, de care nu auzise (mai) nimeni până anul trecut când, în primăvară, a candidat contra lui Nicolae Manolescu și a obținut doar 45 de voturi din toată țară (Manolescu a câștigat strivitor, cu 944 voturi). Și Simona Vasilache, profesor universitar la ASE București și scriitoare, oarecum cunoscută prin articolele din „Observatorul cultural” și „România literară”, mai puțin din cele vreo patru cărți publicate. A mai candidat și ea în 2018 împotriva d-lui Manolescu, obținând 20 și ceva de voturi…
La alegeri nu contează programele (oare câți scriitori le vor citi?!), ci notorietatea și capacitatea organizatorică. Iar Varujan Vosganian poate urmări din birou, cântând la pian, cum își fac campanie prin toată țara ceilalți doi competitori. Pariul nostru.

Citește și Argeșul, parte din „România Atractivă” – platformă digitală pentru promovarea turismului

Citește și Un fost subprefect s-a apucat de actorie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită