Web Analytics

Vânzătoare din Bascov, păcălită de un bucureștean sub pretextul că vrea să schimbe bani

de | 4.02.2020 16:35 | Actualitate, Politica si Administratie

Atenție când cineva vă cere să schimbați sume de bani! O vânzătoare de la un magazin alimentar din comuna Bascov a fost păcălită prin această metodă. Polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 18:00, un bărbat de 49 de ani, din București, i-ar fi solicitat vânzătoarei să îi schimbe o sumă de bani. Sub pretextul că ar fi solicitat schimbul în bancnote cu valoare mai mică, i-a returnat banii schimbați, însă mai întâi a reușit să separe o parte din bancnote și să le bage în buzunar. Pe 30 ianuarie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și se află acum sub control judiciar. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, poliţiştii argeşeni vă recomandă:

  • evitaţi efectuarea schimburilor de monedă sau banconote către persoane suspecte;

  • în cazul în care consimţiţi un astfel de schimb, când primiţi suma solicitată, număraţi cu atenţie bancnotele, înainte de eventuala restituire a banilor spre renumărare. De regulă, atunci se realizează înlocuirea sumei iniţiale, iar sub diverse pretexte, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată!

  • de asemenea, nu schimbați valută la persoane neautorizate. Pentru un câștig derizoriu, riscați să primiți bancnote contrafăcute sau să fie sustrasă o parte din sumă în timpul numărării.

  • totodată, atunci când vi se oferă bunuri la un preț derizoriu, în locuri sau împrejurări dubioase, nu dați curs unor asemenea oferte. Pe lângă riscul de a fi păcăliți prin sustragerea unei părți din suma de bani, bunurile pot să nu corespundă sau să provină din furt. Rețineți zicala: ,,ceea ce pare prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!

  • tot din categoria înșelăciunilor, acordați o atenție sporită unor metode ca ,,accidentul”, ,,oletul”, ,,Pomana”, ,,Instalatorul” sau alte asemenea pretexte prin care persoane rău-voitoare câștigă încrederea victimelor și pătrund, cu acceptul persoanelor vătămate, în locuințele acestora. Discutați în familie despre astfel de situații, pentru a le putea evita. Foto descriptiv

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii