Web Analytics

Valoarea tichetelor de vacanță – majorată la nivelul salariului minim pe economie

de | 4.01.2021 09:02 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Valoarea tichetelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public şi cel privat va fi majorată la nivelul salariului minim pe economie, potrivit unei promisiuni a actualei guvernări.

De asemenea, sunt anunțate noi vouchere, pentru mese la restaurant, pentru pensionari şi pentru elevi. Agenţiile de turism primesc stimulente pentru aducerea turiştilor străini.

Va fi prelungit programul de acordare a tichetelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public şi cel privat şi totodată este făcută o promisiune pentru”actualizarea sumei acordate la nivelul salariului minim pe economie” şi redefinirea facilităţilor acordate sectorului privat.

Totodată, vor fi emise şi acordate tichete speciale, destinate exclusiv consumului în unităţile de alimentaţie publică autorizate. Noul cabinet guvernamental are în plan şi emiterea de vouchere de vacanţă speciale pentru pensionari, destinate exclusiv tratamentelor balneoclimaterice, dar şi vouchere de sănătate pentru pensionari ca alternativă la vechea formă de alocare prin Casa de Pensii a pachetelor de servicii turistice pentru tratament.

CITEȘTE ȘI…Avantaje pentru salariaţii care lucrează de acasă. Angajatorii le vor plăti facturile la utilităţi

Tichetele educaţionale vor fi date către şcoli pentru a stimula activităţile extraşcolare cu ieşire din clasa de studiu şi vizitarea diverselor atracţii (muzee, arii naturale protejate, situri arheologice, participarea la spectacole etc.) sau/şi participarea la activităţi organizate cu caracter sportiv (drumeţie, cursuri de schi, cicloturism etc.) cu utilizarea unor servicii turistice, inclusiv cazare.

 

foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii