Web Analytics
scris marți, 15.08.2023

Valeriu Iftime anunță înlocuirea lui Marius Croitoru: „Sută la sută numesc un alt antrenor”

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, a anunțat că a demarat căutările pentru un antrenor principal care să-l înlocuiască pe Marius Croitoru (42 de ani).

Valeriu Iftime anunță înlocuirea lui Marius Croitoru: „Sută la sută numesc un alt antrenor”

Citește și: Pelici: „Ne dorim calificare în Cupă și victorie la Tunari. Ăsta e obiectivul”

Marius Croitoru a revenit în această vară la FC Botoșani, dar începutul de sezon este catastrofal pentru moldoveni. Botoșaniul a obținut doar două puncte în 5 etape și ocupă ultima poziție în SuperLigă, un parcurs dezamăgitor pentru finanțatorul Valeriu Iftime. Acesta a decis să-l înlocuiască pe Marius Croitoru cu un antrenor care deține licența Pro, necesară unui „principal” la nivelul primei ligi. În absența licenței, Croitoru este angajat în acte ca antrenor secund și nu are voie să dea indicații și să îndeplinească toate atribuțiile aferente unui A1.

Citește și: Infotrafic: Coloană de maşini de aproximativ 5 km în zona Bâlea Lac, pe ambele sensuri, pe DN 7C Transfăgărășan 

„Nu avem antrenor. Marius nu poate fi antrenor, nu a fost lăsat să fie antrenor. Regula pe care o are acum Federația, că un antrenor secund nu are voie să se ridice de pe bancă, să comenteze, să spună nimic… pur și simplu nu am antrenor. El nu este lăsat să fie antrenor! Sută la sută numesc un alt antrenor. Am vorbit cu Marius. Nu are cum, să stea un an de zile și să-și facă școala. Rămâne la mine la club, să văd în ce poziție, consilier al meu sau un om care face ceva pentru fotbalul din Botoșani, pentru că are multe lucruri de spus, dar trebuie să-și facă școala. Cumva… ne-a învins sistemul. S-a pus atât de tare pe noi încât dacă nu ai licență Pro nu ai cum să profesezi. Marius a fost continuu un om care i-a impulsionat de pe bancă pe jucători. Vă dați seama, stă pe bancă cu pastile. Aseară mi-a spus: «Nu pot, nu sunt eu, nu am niciun fel de putere. Altfel joacă echipa la antrenament. Când intră pe teren își pierd reperele. Cumva cred că așteaptă să strig de pe margine și eu nu pot să o fac»”, a spus Iftime inițial la „Liga DigiSport”.

Finanțatorul de la Botoșani a demarat deja discuțiile pentru numirea unui nou principal. A dezvăluit că-l ia în calcul și pe Ionuț Badea, care era prezent în studioul DigiSport în momentul intervenției sale telefonice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *