Web Analytics

Valea Iaşului: Realizările primarului Nicolae Barbu pentru perioada 2016-2020 (I)

de | 3.09.2020 13:08 | Politica si Administratie

1. Finalizare și dare în folosință a obiectivului ”Grădiniță cu program prelungit Mustățești”, sat Mustățești, str. Mihai Eminescu nr. 57, începând cu anul școlar 2016-2017. Grădinița are un număr de 25 locuri, este dotată cu centrală pe gaze, grupuri sanitare în interiorul clădirii, sală de servire a mesei, pătuțuri rabatabile pentru odihna preșcolarilor, materiale specifice activităților desfășurate sub îndrumarea celor doi educatori, doamnele Crai Simona și Copae Geanina, precum și îngrijitor doamna Deaconu Elena. În anul 2019 am realizat un parc de joacă dotat cu cele necesare pentru școlari și preșcolari.
2. Finalizare și dare în folosință a obiectivului ”Grădiniță cu program prelungit Valea Iașului”, sat Ungureni, str. Neagoe Basarab nr. 34, începând cu anul școlar 2017-2018. Grădinița are un număr de 25 locuri, este dotată cu centrală pe combustibil solid (lemn), grupuri sanitare în interiorul clădirii, sală de servire a mesei, pătuțuri rabatabile pentru odihna preșcolarilor, materiale specifice activităților desfășurate sub îndrumarea celor doi educatori, doamna Teodorescu Camelia și domnul Sîrbu Claudiu, precum și îngrijitor doamna Mocanu Florentina. În anul 2019 am realizat un parc de joacă dotat cu cele necesare pentru școlari și preșcolari.
3. Finalizare și dare în folosință a obiectivului ”Dispensar uman Valea Iașului”, sat Ungureni, str. Neagoe Basarab nr. 36, începând cu februarie 2018. Dispensarul asigură condiții foarte bune de desfășurare a activității celor două cabinete medicale individuale (C.M.I.), deservite de medic Gheorghița Mustață și asistent Petronela Dincă și de medic Luminița Heroiu și asistent Roxana Florina Dragomir. Există sală de așteptare dotată cu fotolii, grup sanitar, precum și sală de tratament. În cadrul Dispensarului uman este și o farmacie care permite cetățenilor să cumpere operativ medicamentele prescrise.
4. Construire ”Grup sanitar” la Căminul cultural Valea Iașului, sat Valea Iașului, str. Căminului nr. 4, în anul 2018, asigurând astfel condiții corespunzătoare pentru utilizarea acestuia pentru activități culturale, lansări de carte, serbări școlare, spectacole diverse, festivități ocazionate de Ziua comunei.
5. În perioada 2016-2020 am continuat să acordăm ajutoare de urgenţă pentru medicamente (în valoare de până la 100 lei sau 50 lei, în funcţie de venituri), pentru intervenţii medicale (până la 5.000 lei prin dispoziția primarului), pentru calamităţi (între 2.000 lei şi 10.000 lei, cu observaţia că nu se dau pentru cei care nu au asigurare obligatorie), pentru situaţii familiale deosebite (până la 500 lei prin dispoziţia primarului). De asemenea, se acordă în continuare premii astfel: familiilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie: 200 lei, persoanelor care împlinesc în cursul anului curent vârsta de 80 de ani sau au peste 80 de ani: 200 lei (cu ocazia Zilei comunei), elevilor de liceu, locuitori ai comunei, care au obţinut la bacalaureat media peste 9,00 – 500 lei, la întemeierea unei familii sau la naşterea unui copil – 1.000 lei. Acordăm premii elevilor şi profesorilor pentru rezultate deosebite la diferite concursuri şcolare și sportive. În situaţia, nedorită, a decesului unui cetăţean al comunei – 500 lei celor care se ocupă de înmormântare.
Nicolae Barbu, candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Valea Iaşului

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii