Web Analytics

Vaccinul Pfizer pediatric anti-Covid – administrat în trei doze este eficient pentru copiii sub 5 ani

de | 24.05.2022 08:47 | Actualitate

Vaccinul anti-Covid de la Pfizer-BioNTech este sigur şi eficient pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani după ce este administrat în trei doze, au transmis luni cele două companii într-un comunicat comun.

Citește și: ”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Producătorii serului au evaluat eficienţa celor trei doze, de 3 micrograme fiecare, în cadrul unui studiu clinic şi au constatat că vaccinul determină o reacţie imunitară puternică. O estimare preliminară arată că eficacitatea acestui vaccin pediatric a fost de 80,3%. Anunţul producătorului vine în contextul în care Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va studia posibila autorizare a vaccinului Pfizer pentru copiii mai mici de cinci ani şi a vaccinului Moderna pentru copiii mai mici de şase ani.

Citește și: Sprijin sporit pentru fermierii din UE – acordat din fondurile de dezvoltare rurală

FDA trebuia să evalueze în februarie vaccinul Pfizer administrat în două doze, însă datele au arătat că nu producea o reacţie imunitară suficient de puternică la copiii cu vârste între doi şi patru ani. FDA a solicitat atunci să primească datele medicale obţinute după administrarea celei de-a treia doze.

Foto: arhivă

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *