Web Analytics

Vaccinul Pfizer a fost autorizat complet de FDA

de | 23.08.2021 18:15 | Actualitate, Politica si Administratie

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, a acordat aprobarea completă vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

CITEȘTE ȘI: STUDIU. A treia doză de vaccin Phizer/ BioNTech scade semnificativ riscul de contaminare cu SARS-CoV-2

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, potrivit NBC.

CITEȘTE ȘI: Arderi necontrolate în mai multe localități din Argeș

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA. Omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat. Produsul Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid care a primit autorizaţia de utilizare de urgenţă, în decembrie 2020.Serul dezvoltat de Pfizer este unul dintre cele trei folosite în SUA.

CITEȘTE ȘI: Înotătorii CS Dacia Mioveni 2012 au reușit o performanță în premieră

foto: hepta.com

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii