Web Analytics

Vaccinarea antigripală, în curând și în farmacii

de | 3.10.2022 12:41 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila..
„Nu se poate face dintr-odată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curicula să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea – un exemplu de bună practică – se pot dezvolta și în România”.

Citește și: Ovidiu Chiru, comisar al OPC Argeş, a formulat denunţ împotriva unui jurist de la Finanţele Publice, care voia să îl mituiască


Întrebat dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătății a spus: „Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *