Web Analytics

Ovidiu Chiru, comisar al OPC Argeş, a formulat denunţ împotriva unui jurist de la Finanţele Publice, care voia să îl mituiască

de | 30.09.2022 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Luni, 26.09.2022, Ovidiu Chiru (foto), comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, a formulat denunț la sediul Serviciului Județean Anticorupție Argeș, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Concret, în cadrul unei acțiuni tematice în curs, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a efectuat un control la un aparat de cafea deținut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficiențe și a chemat-o pe reprezentanta societății comerciale pentru a se prezenta la sediul OPC, precizându-i că aparatul va fi ridicat. Ulterior, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a fost contactat de către soțul femeii, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor, și să se întâlnească, lăsând să se înțeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat. Tot luni, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a funcționarului public angajat la Finanțele Publice, imediat după ce acesta a oferit bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită.

Citește și Ce se ştie şi, mai ales, ce nu se ştie despre noul şef al OPC Argeş

Citește și Dosarul „Mită la OPC Argeș” : Anticorupția i-a trimis in judecată pe cei doi inspectori acuzați de luare de mită

„A fost o acțiune tematică, nu a fost o sesizare!”, ne-a precizat Ovidiu Chiru, comisarul OPC care a formulat denunțul și care ne-a mai spus că, de vineri (n.red. – 25 septembrie), de când a avut loc acțiunea de control, a fost supus presiunilor unui angajat în cadrul Finanțelor Publice Argeș, soțul unei patroane. „M-a stresat efectiv, de enșpe mii de ori cu telefonul, să ne întâlnim. Eu nu am vrut să mă întâlnesc cu el. I-am zis să mă lase în pace, să vină soția să aplicăm ce e de aplicat. Voia să îi dau avertisment în loc de sancțiune și de retragerea aparatelor aflate în ultimul hal de mizerie. De vreo două ori m-a sunat pe telefonul instituției și de vreo opt ori pe al meu, vineri, sâmbătă, duminică, și luni dimineață. Luni după amiază, m-am întâlnit cu el”. Totul a fost filmat și înregistrat de polițiștii DGA și, potrivit informațiilor pe care am reușit să le obținem, bărbatul care a dat mită se numește Cătălin Cosma, jurist, fost angajat al Serviciului Juridic Finanțe, detașat la Registrul Persoane Fizice din cadrul Finanțelor Publice.

Citește și Violeta Nedelcu s-a reîntors la conducerea OPC Argeș

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *