Web Analytics

USR a depus un proiect de lege pentru interzicerea importului de petrol, gaze și cărbune din Rusia

de | 11.04.2022 15:34 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

USR a depus luni, 11 aprilie, un proiect de lege care prevede interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear din Federația Rusă, transmite USR printr-un comunicat. Interdicția va funcționa doar pe durata războiului, prevede proiectul, potrivit economedia.ro.

Proiectul de lege a fost depus după ce, la data de 7 aprilie 2022, Parlamentul European a aprobat cu majoritate covârșitoare o rezoluție prin care cere „instituirea imediată a unui embargou total asupra importurilor rusești de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz, abandonarea completă a Nord Stream 1 și 2 și prezentarea unui plan care să asigure în continuare securitatea aprovizionării cu energie a UE, pe termen scurt”.

Citește și:Se stabilizează roamingul și apelurile internaționale la prețuri accesibile sau gratuit între UE și Ucraina.

Structural, proiectul de lege prevede în primul articol interdicția generală privind importul și achizițiile intracomunitare de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear provenind din Federația Rusă, în mod direct sau prin intermediari din țările Uniunii Europene sau din țări terțe.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo asa, zero importuri si zero bani dati criminalilor rusi !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *