Web Analytics

Uşor cu pianele de 10 şi 12 etaje pe scările primăriei!

de | 23.09.2021 13:52 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

O parte din investitorii imobiliari, fix acea parte care s-a obișnuit să câștige milioane de euro plantând blocuri de 10, 12 și 14 etaje în zone de case, fără să-i pese de cei cărora macaralele le sparg timpanele și le distrug viețile, a intrat în trepidație. Și așa de mare e trepidația, încât blocurile din proiectele neaprobate amenință să se dărâme peste ei. De ce e uriaș disconfortul noii aristocrații imobiliare, obișnuită de ani buni să dea ora exactă în Primăria Pitești? Fiindcă simte cum îi zboară profituri de zeci de milioane de euro din buzunare, carduri sau offshore-uri, de când noul Consiliu Local încearcă să impună reguli urbanistice rezonabile în viitorul PUG al orașului. Ce mai vuiet, ce mai zbucium! Dovadă că unii deja caută culoare de acces pe la Târgoviște, la firma care face noul PUG, încercând să-și aranjeze planul cum vor mușchii și cardurile lor. Sau caută să identifice breșe în CL, achiziționând la bucată anumiți consilieri.

Citește și Exclusiv. Răspuns devastator al Ministerului Culturii despre blocul din centru al firmei Titidan. Actul de vânzare este nul de drept. Primăria Piteşti avea drept de preempţiune obligatoriu şi nu l-a exercitat

Citește și Drame provocate cu complicitatea Primăriei Piteşti. Pensionarii din blocul 56 îşi părăsesc locuinţele, speriaţi de şantierul firmei Titidan

Problema e că pentru imobiliarii incorecți, banii snop la funcționarii care închid ochii la etajele în plus au devenit un mod de operare. Pentru această categorie infracțională de business, piteștenii cărora ei le distrug liniștea și confortul nu sunt decât niște cetățeni de rangul doi și trei. Aproape că trebuie să le mulțumească pentru faptul că-i acceptă să facă umbră pământului în același oraș. Noua aristocrație imobiliară oricum nu trăiește în zonele mutilate urbanistic, ci în cele rezidențiale, departe de zumzetul macaralelor care aduc infernul în viața piteștenilor obișnuiți. Însă, odată și odată, tot se va sparge și buba asta!

Mă uit doar ce se întâmplă la Iași cu combinațiile urbanistice ale primarului Chirică și cum a dat DIICOT-ul iama în grupul infracțional de acolo. Din câte am înțeles, se fac presiuni infernale în aceste zile pentru proiecte de blocuri cu peste 10 etaje în zone din Pitești în care regimul de înălțime admis e mult mai mic. Fiindcă doar etajele foarte multe aduc profituri de milioane de euro. Pe când, dacă respecți regimul de înălțime al zonei de case și construiești P+3 sau maxim P+4, profitul nu mai e același. Lăcomia unei minorități, mă refer la imobiliari și la oamenii mânjiți de ei din anumite instituții ale statului, distruge liniștea socială a unui întreg oraș. Iar întrebarea mea e dacă vor rezista primarul Gentea, consilierii locali, arhitecta-șefă și membrii Comisiei de Urbanism la presiunile tot mai mari și mai agresive venite din partea imobiliarilor. Vom trăi și vom vedea! Și, evident, vom scrie.

Citește și Alba-neagra cu soarta Pădurii Trivale. Vicele Apostoliceanu: „Cei de la Silvic ne-au dat trei adrese, cu trei suprafeţe diferite”

P.S. Apropo de noua aristocrație imobiliară. Să nu vă faceți iluzii că are sânge albastru sau a studiat pe la Oxford. Sunt aceiași băieți care atunci când au ieșit prima dată din țară, după anii ‚90, și-au făcut nevoile în bideul de la hotel. Iar când cineva le-a explicat că au făcut o confuzie, au început să mărunțească podoabele cu creionul, ca să poată trage apa.

Citește și Scrisoare către Primăria Piteşti şi rechinii imobiliari

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Mare.dreptate aveti domnule ziarist, dar cum au putut acesti rechini imobiliari sa.macelareasca urbanistic orasul pana mai acum.cand majoritatea in consiliu local era PSD iar sef al comisiei de urbanism era Cristian Gentea?va rog explocati.Si mai.explicati cum, in cine.va puneti.speranta ca va stopa acest macel.urbanistic ?cumva in.noua majoritate pnl usrplus din consiliu ? fiti mai.explicit…

  2. Cata spaga s-a luat la primarie la biroul de arhitectura, de catre vechii consilieri locali pentru distrugerea urbanistica a orasului ? cata spaga s-a luat la vechea comisie de urbanism al carui sef era actualul primar Cristian Gentea si prin mana caruia treceau maretele proiecte imobiliare ale celor care in anii 90 isi faceau nevoile in bideu ?da, vrem sa aflam si noi de la DIICOT dupa modelul Iasi..