Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Ursula von der Leyen, un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a primit, oficial, sprijinul Partidului Popular European, cel mai mare din Parlamentul European, pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Citește și Premiul la Loto 6/49, câștigat la Pitești 

Votul s-a desfășurat la București, la Romexpo, unde delegați europeni s-au adunat pentru a participa la lucrările din cadrul Congresului Partidul Popular European (PPE). În total, 800 de delegați europeni au fost eligibili pentru a vota, însă doar 499 și-au exercitat dreptul. 

Aproximativ 400 dintre voturi au fost pentru un nou mandat al lui von der Leyen, 10 voturi au fost considerate nule și 89 voturi au fost împotriva actualului președinte, adică aproximativ 18% din PPE. Ursula von der Leyen a fost singurul candidat și a obținut astfel sprijinul pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene, pe o durată de cinci ani, până în 2029. 

Mulți oficiali europeni au lăudat leadership-ul Ursulei von der Leyen, manifestat în special în timpul pandemei și în situația actuală, a Războiului din Ucraina. În cadrul reuniunii de la București ai PPE, Ursula von der Leyen a enumerat războiul din Ucraina, criza din Gaza care destabilizează Orientul Mijlociu și ascensiunea Chinei ca fiind principalele provocări pentru UE în acest moment. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *