Web Analytics

Ursula von der Leyen a anunțat majorarea ajutorului pentru fermierii români

de | 24.03.2023 15:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat joi seară că ajutorul dat de UE fermierilor din România, Polonia și Bulgaria afectați de importurile de cereale ucrainene ieftine ”nu este suficient”. Anunțul a venit la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a criticat birocrația europeană și chiar a sugerat că ar putea fi vorba și de „rea voință”.

Citește și: Nicola Inquieto, audiat în videoconferinţă la Judecătoria Piteşti: „Mă simt vinovat moral”

„Ca un prim pas, am mobilizat peste 56 de milioane de euro din rezerva agricolă de urgență. Dar acest lucru nu este suficient. Acest lucru a fost foarte clar în această seară. Prin urmare, sunt recunoscătoare României, care a depus o moțiune și care a sugerat să analizăm posibilitatea de a crește această sumă pentru fermierii din statele din prima linie”, a declarat Ursula von der Leyen.

Citește și: Pitești. Intervenție de urgență a ambulanței în centru! O personalitate a avut nevoie de îngrijri

„Este important să îi ajutăm – și am discutat acest lucru în această seară – pe fermierii noștri din Uniunea Europeană care trebuie să facă față consecințelor pieței. Pentru că o mare cantitate de cereale ajunge acum pe piața europeană, iar acest lucru are o influență asupra prețurilor. Prin urmare, acele țări din prima linie, care ajută cel mai mult cu culoarele de solidaritate, nu ar trebui să sufere de dezavantaje”, a mai spus aceasta.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *