Web Analytics

Urs împușcat în curtea unui liceu! „Nu aveam opțiunea de a-l alunga sau tranchiliza”

de | 15.09.2023 12:28 | Actualitate, Home

Un urs a intrat, vineri dimineaţă (15 septembrie), în curtea Liceului Tehnologic „Venczel Jozsef” din municipiul Miercurea Ciuc și a fost împuşcat, după cum a transmis Agerpres.

Citește și: Salvamont Argeș: „Vârful Moldoveanu nu este pentru oricine. Nu-l subestimați”

Aceasta a fost cea mai sigură opţiune pentru a nu pune în pericol vieţile sutelor de elevi aflaţi la acea oră în incinta instituţiei, ale cadrelor didactice şi ale cetăţenilor care locuiesc în împrejurimi – a spus viceprimarul Bors Bela, citat de HotNews.

Conform procedurii, prima opţiune era alungarea, a doua tranchilizarea şi a treia împuşcarea. Dat fiind faptul că ursul se afla chiar în curtea liceului ‘Venczel Joszej’, pe un copac, la 30 de metri de şcoală şi deja sute de elevi erau în şcoală, iar după gardul şcolii se află case particulare, deci nu aveam opţiunea de a-l alunga sau tranchiliza, astfel era necesar să procedăm la împuşcarea ursului.


Totul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă şi în aşa fel încât nu a fost nimeni în pericol. Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol, aşa că comisia a hotărât în unanimitate că ursul trebuie împuşcat.


Împuşcarea a avut loc la ora 7:40 de către vânătorul de la asociaţia cu care Primăria Miercurea Ciuc are contract. A fost de faţă şi medicul veterinar şi, bineînţeles, de la Primărie, domnul primar Korodi Attila şi eu”, a declarat viceprimarul, potrivit sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *