Web Analytics

„Urmașii” regretatului Viorel Turcu vin diseară în Trivale

de | 29.07.2022 11:20 | Actualitate, Home, Sport

Ansamblul „Murgulețul”, din Popești-Slobozia, localitatea care ni l-a dat pe campionul din 1979 Viorel Turcu, invită toți suporterii la meciul care se va disputa în această seară, de la ora 18.30, pe stadionul Nicolae Dobrin, împotriva Universității Cluj.

Citiți și: FC Argeș-Universitatea Cluj, vineri, ora 18.30, Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport


Născut în comuna Slobozia din Argeș, Turcu a început fotbalul la FC Argeș. Debutul atacantului s-a petrecut la 17 ani și 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. A intrat în minutul 60 și în minutul 62 a dat gol. În cele 6 sezoane petrecute la FC Argeș, Turcu a câștigat un titlu, a marcat 10 goluri în 86 de meciuri și a oferit o mulțime de pase de gol. A mai câștigat titlul de campion al României și cu Dinamo București și Steaua București.
A devenit cunoscut prin drama de după retragerea din carieră. I s-au amputat ambele picioare din cauza unui diabet instalat în 1996, după operația de extirpare a unui chist pancreatic. Soția i-a murit în 2015 din cauza unui cancer. A avut o fiică, în 1984, însă din cauza condițiilor din spital s-a stins la doar o lună. Acest lucru i-a bulversat cariera. Viorel Turcu a ales să o părăsească pe Dinamo, să fugă din București, deși tocmai jucase în semifinalele Cupei Campionilor contra lui Liverpool și câștigase al doilea titlu de campion din carieră pentru a merge la FC Olt Scornicești, deoarece considera că Bucureștiul i-a purtat ghinion.
Viorel Turcu a decedat la 29 noiembrie 2020 în urma unui infarct.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *