Web Analytics

Urmărire cu focuri de armă într-o pădure din Pietroșani. Au fost reținuți doi tineri

de | 3.05.2022 16:57 | Actualitate, Dezvăluiri

Încă un tânăr reținut după urmărirea ca-n filme din Pietroșani

În martie, polițiștii au urmărit cu focuri de armă o mașină de teren, noaptea, într-o pădure din Pietroșani, după ce s-au sesizat că mai multe persoane tăiau lemne fără drept. Deși polițistul a tras mai multe focuri de armă în plan vertical și către cauciucuri, șoferul nu s-a oprit și chiar a avariat mașina poliției, apoi și-a abandonat mașina și a fugit în pădure. A doua zi, doi tineri au fost identificați, ambii din Coșești. Unul dintre ei a fost reținut încă din 15 martie. Celălalt a fost reținut marți, 2 mai, pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În ziua de 02 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere și furt de material lemnos, conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008, și au reținut un tânăr de 20 de ani, din Coșești.

„Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 14 spre 15 martie a.c., cel în cauză, împreună cu un alt bărbat de 27 de ani, ambii din Coșești, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localității Pietroșani”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Bărbați din Bughea de Jos depistați transportând lemne fără proveniență legală

Urmărire ca-n filme, noaptea, într-o pădure din Pietroșani

„Reamintim că polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Codrii Verzi, s-au sesizat, în noaptea de 14 spre 15 martie a.c., cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localității Pietroșani.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au depistat două autovehicule de teren, care transportau și tractau material lemnos. S-a procedat la urmărirea unuia dintre autovehicule, ce nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare, conducătorul fiind somat să oprească prin folosirea mijloacelor luminoase și acustice ale autospecialei, unul dintre agenții de poliție executând, cu arma din dotare, două focuri în plan vertical și mai multe focuri în direcția pneurilor autovehiculului.

Cu toate acestea, conducătorul autovehiculului și-a continuat deplasarea, acroșând autospeciala de poliție și provocându-i avarii, iar după aproximativ 1 km, a abandonat autovehiculul și a fugit în pădure.

În urma evenimentului, persoanele implicate nu au suferit vătămări corporale”, a transmis IPJ Argeș.

În cursul zilei de 15 martie a.c., în urma activităților desfășurate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Criminalistic, doi bărbați, de 27 și 20 de ani, ambii din Coșești, au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. După administrarea probatoriului, în ziua de 15 martie a.c., bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *