Web Analytics
scris duminică, 21.01.2024

Urmările ninsorii. 33 accidente rutiere în Argeș

Condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Argeș. Până la acest moment nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau blocaje în trafic, însă polițiștii rutieri argeșeni recomandă adaptarea permanentă la condițiile meteo-rutiere.

Urmările ninsorii. 33 accidente rutiere în Argeș

Din totalul apelurilor la 112 primite de polițiști în zilele de vineri și sâmbătă, respectiv 227 de apeluri, 33 au făcut referire la evenimente rutiere.

Dintre acestea, 32 au constat doar în pagube materiale, iar unul singur a avut drept urmări rănirea usoară a două persoane. Accidentul a avut loc în comuna Izvoru, satul Izvoru de Sus.
Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard.

În ultimele 48 de ore, au fost aplicate 298 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.160 de lei, fiind reținute 25 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Citește și Ce înseamnă mașină electrică ieftină și de ce producătorii europeni sunt presați să lanseze cât mai multe modele

Polițiștii rutieri argeșeni le transmit șoferilor să circule cu prudență.

„Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, a transmis IPJ Argeș.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *