Web Analytics

Unul dintre romii implicaţi în bătaia de la Bascov a vrut să fugă în Germania

de | 23.11.2017 11:38 | Actualitate

6 bascovPe 26 septembrie, centrul comunei Bascov a fost blocat după ce zeci de romi din două clanuri s-au luat la bătaie cu bâte, topoare și cuțite. Atmosfera s-a încins şi mai tare după apariţia mai multor echipaje de mascaţi. În timpul intervenției, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment pentru dispersarea celor implicați în incident.  

Săptămâna trecută, dosarul instrumentat de către polițiștii de la Investigații Criminale a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată a 31 de persoane, dintre care șapte arestate preventiv și 24 cercetate sub control judiciar.
Jurnalul de Argeș vă prezintă în premieră date legate de modul cum au fost prinși doi dintre romii implicați în bătaia de la Bascov.
Primul dintre cei doi romi, al cărui nume de familie este Mănuț, iar porecla – „Poet”, s-a făcut nevăzut imediat după bătaia din 26 septembrie, plecând din Bascov. A fost dat în urmărire generală în țară și în consemn la frontieră. După o lună, când cercetările avansaseră și acuzațiile se înmulțeau, „Poet” a venit de unul singur la sediul Poliției Argeș și s-a predat.
Mai complicat a fost cazul celui de-al doilea rom căruia oamenii legii nu îi dădeau de urmă, deși, la fel ca și în cazul lui „Poet”, îl dăduseră în urmărire generală. Cuzea Dragomir a fost prins la Vama Nădlac la începutul lunii noiembrie, în timp ce încerca să iasă din țară și să fugă în Germania. Vameșii i-au căutat fotografia și datele personale în baza de date a urmăriților general și au descoperit după doar câteva minute că acesta se sustrăgea cercetărilor efectuate de către IPJ Argeș. Surse judiciare ne-au precizat că atât „Poet”, cât și Cuzea Dragomir au stat ascunși în mai multe locuri din țară după bătaia de la Bascov dintre cele două clanuri. Ambii sunt acum în arest preventiv.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii