Web Analytics

Unul dintre cei mai apreciaţi directori de şcoli din Piteşti a plecat la Sibiu

de | 12.01.2017 14:27 | Actualitate

# Profesorul Romulus Simion era director de aproape trei ani și jumătate la Școala „Marin Preda” din Pitești, iar din această săptămâna va conduce Școala ”I.L. Caragiale” din Sibiu

Romulus Simion, unul dintre cei mai apreciați directori de școli din Pitești și din Argeș, care conducea Școala „Marin Preda” din Pitești din septembrie 2013, a plecat din această săptămână director la Școala „I.L. Caragiale” din Sibiu. Romulus Simion și-a anunțat plecarea pe Facebook, iar anunțul său nu a rămas fără ecou: sute de părinți, profesori și elevi și-au exprimat regretul.

După cum a precizat Romulus Simion, „alegerea altei unități școlare a avut motive personale. Mulțumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine și au contribuit la reconstrucția școlii noastre. Mulțumesc pentru gestul de apreciere. Îmi veți fi întotdeauna alături. Las o parte din mine în Școala Gimnazială «Marin Preda» din Pitești. Voi fi și eu alături de voi. Pentru totdeauna.”

Romulus Simion a condus două şcoli din judeţ

Romulus Simion a reușit să facă din Școala „Marin Preda” una dintre cele mai bune din județ.  Licențiat în Istorie la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și având un master în managementul educațional preuniversitar la Universitatea din Pitești, Romulus Simion a fost trei ani director la Școala „Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești și doi ani inspector școlar, având la activ numeroase proiecte internaționale ce au adus finanțare europeană pentru instituțiile de învățământ pe care le-a condus. Grație eforturilor sale, Școala „Constantin Brâncoveanu” a fost renovată cu finanțare de la Banca Mondială, iar la Școala „Marin Preda” a fost construită cea mai modernă grădiniță din județ.  
Legat de activitatea sa și de comentariile laudative de pe Facebook, Romulus Simion a spus: „Sper că am oferit încredere în actul educațional românesc. Prin noi putem aduce o schimbare. Nu suntem mai prejos decât alții. Cu bune, cu rele – învățământul românesc, argeșean rămâne un etalon pentru mine. Provocări, inovaţii, oameni dedicați, profesionişti, dezamăgiri, reuşite, mândrie, caractere frumoase sau mai puţin frumoase, dascăli, concursuri, olimpiade, nervi, satisfacţii, sesizări, note explicative, proiecte, muncă în echipă, mândrie, speranţe. Multe trăiri… Acum cred că a meritat TOTUL. Nu mă aşteptam la o asemenea reacţie. Pe toți vă aătept să ne vedem în noua școală din Sibiu. Vă mulțumesc. Nu cred că puteam să primesc un cadou mai frumos decât comentariile și aprecierile dumneavoastră. Nu a fost totul fără rost”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii