Unui veteran i se opreşte 50% din pensie pentru că se luptă cu mafia pădurilor

de | 22.02.2012 23:04 | Actualitate

# Calvarul lui nea Ion Lăzăroiu din Valea Mare Pravăţ. La mijloc a picat și directorul adjunct al Administrației Fiscale din Câmpulung, Gheorghe Buta, căruia veteranul a încercat să îi dea foc cu benzină. Veteranul de război s-a ales cu plângere penală după ce a dat buzna în birou peste șeful de la fisc cu o sticlă de benzină și un cuțit  
Unul dintre veteranii comunei Valea Mare Pravăţ, Ion Lăzăroiu, în vârstă de 76 de ani, îşi trăieşte bătrâneţile prin sălile de judecată şi prin birourile procurorilor. Bătrânul încearcă, de ceva vreme, să intre  în posesia unui hectar de teren ce i-ar reveni ca şi veteran de război. Nea Ion Lăzăroiu ne-a povestit că tot calvarul său a început în momentul în care a fost pus în posesie, dar numai verbal, pentru că terenul de un hectar, situat chiar vizavi de casa sa, a ajuns peste câțiva ani la familia senatorului liberal Dan Radu Ruşanu. Ca o paranteză, soției parlamentarului liberal i s-a retrocedat fosta fermă  de la Suslăneşti – Mioarele, circa șapte hectare, dintre care unul era cel promis veteranului Lăzăroiu. De atunci, bătrânul trăieşte un adevărat calvar pentru că, din cauza proceselor pierdute ca să-și caute dreptatea, a ajuns să plătească amenzi care i-au înjumătățit pensia.  Ion Lăzăroiu are o pensie lunară de 350 lei, din care Finanţele Publice îi opresc, nu 30%, așa cum prevede legea, ci un procent de 50%, adică 175 lei lunar. Bătrânul Lăzăroiu dă vina pentru această situație pe directorul adjunct al Fiscului de la Câmpulung, Gheorghe Buta, pe care-l cataloghează drept „un om corupt” şi căruia i-a făcut reclamaţii la mai multe instituţii ale statului.

”Buta se răzbună pe mine”

„Să fie întrebat acest Buta cam câtă pădure a luat el fictiv, adică vreo 22 de hectare, pe numele socrului său. Numai eu știu că a avut opt pogoane pe care le-a vândut la Holcim. Eu sunt cel care a descoperit acest lucru şi acum se răzbună pe mine! Buta e cel care mi-a pus poprire pe jumătate din pensie, și asta doar pentru că încerc să-mi iau un drept al meu, ca și veteran de război. Am dovezi că sunt mulţi care au luat pădure pe nedrept, aşa cum sunt şi domnul senator Ruşanu, dar și fostul primar de la Rucăr, Dumitru Ghica şi procurorul Anghelescu. Din acest motiv încă mă judec cu soţia lui Rușanu, cu Anca Ruşanu. Am făcut mai multe plângeri la Parchetul Câmpulung şi nu s-au făcut niciun fel de cercetări. Acum, trebuie să plătesc eu pentru ce au furat alţii. Asta e România, au găsit că e mai bine să mă lase pe mine nemâncat şi să îmi ia jumătate din pensie”, ne-a declarat cu amărăciune Ion Lăzăroiu.

Directorul Buta: ”De execut, o execut și pe mama, dacă e nevoie”

„Să mă acuze! Pot să vă spun că, acum, acuzele s-au extins și la șefii mei de la Câmpulung și Pitești. De executat, și pe mama o execut, dacă este nevoie! În cazul domnului Lăzăroiu am procedat corect, potrivit cazului. Pentru că nu are alte persoane în întreținere, legea permite să îi fie oprite și jumătate din venituri. Pot să mai spun că, la ora actuală, există și o plângere penală împotriva domnului Ion Lăzăroiu, care a intrat peste noi în birou, ne-a amenințat și a încercat să îmi dea foc. Avea asupra lui o sticlă de benzină învelită în ziar și un cuțit. Din punctul meu de vedere, s-a procedat legal.”, ne-a declarat directorul adjunct al Administrației Fiscale Câmpulung, Gheorghe Buta.
Ioana Ştefan

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....