Web Analytics

Universitatea din Pitești găzduiește Congresul Internațional de Istorie a Presei

de | 15.01.2020 11:06 | Actualitate, Cultură

Asociaţia Română de Istorie a Presei (ARIP), împreună cu Universitatea din Piteşti, organizează, în perioada 3-4 aprilie, al XIII-lea Congres Internaţional de Istorie a Presei, cel mai important eveniment ştiinţific de acest fel. Academicieni și personalități ale presei și-au anunțat prezența la reuniunea științifică care va avea loc în cadrul Universității din Pitești. Autoritățile argeșene, Arhivele Militare Române şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România sprijină acest eveniment. De asemenea, printre partenerii media se numără atât instituții de presă din Argeș, cât și naționale.

# Comunicările din cadrul congresului vor fi publicate

Tema din acest an este „Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)”. Conferinţa de deschidere va fi susţinută de academicianul Răzvan Theodorescu. Printre cele 13 direcții de cercetare recomandate regăsim: „Începuturile radiofoniei, studii monografice. Personalităţi reprezentative pentru perioada pionieratului. Radiodifuziunea începuturilor. Diversificarea emisiunilor – politică, de informare generală, pentru femei, ştiinţifice, medicale, religioase, de divertisment”; „1928, 1956, 1990: România şi teritoriile locuite de români – circumstanţe economice, sociale, politice şi culturale ce încurajează apariţia şi dezvoltarea audiovizualului sau programele editoriale. Influențe străine, modele culturale în evoluția presei audiovizuale”, se arată pe site-ul Asociației Române de Istorie a Presei.

Comunicările acceptate și susținute în cadrul congresului vor fi publicate în volumul Audiovizualul, o istorie recentă, iar cele care tratează alte aspecte de istorie a presei vor fi incluse în paginile Revistei Române de Istorie a Presei.

# Condiții de participare

Propunerile de participare pot fi trimise pe adresa: dumidel@yahoo.com, până la data 1 martie, prin completarea unui formular, urmând ca, până la data de 15 martie, Consiliul științific al Congresului să comunice decizia de respingere sau acceptare a propunerii de participare. Taxa de participare este de 100 de lei și se achită în momentul înscrierii, la primirea mapelor, iar cheltuielile cu transportul şi cazarea îi revin fiecărui participant.

Consiliul ştiinţific al congresului este format din profesori renumiți de la universități din Galaţi, Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Iaşi, Moldova, Timişoara, Pitești, Constanţa, Craiova, Suceava, Cluj-Napoca. Comitetul de organizare este format din profesorii specializării Jurnalism din cadrul UPIT. Organizatorii vor asigura materialele promoţionale şi masa participanţilor, precum și tipărirea volumului cu contribuțiile.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://asociatiaromanadeistoriapresei.ro/, de unde poate fi descărcat și formularul de înscriere, sau la secretariatul congresului: str. Târgu din Vale nr. 1, Piteşti.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii