Web Analytics
scris duminică, 26.05.2024

Universitatea Craiova, calificată dramatic în Conference League

Universitatea Craiova s-a calificat dramatic în Conference League, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, în barajul pentru această competiţie europeană. Scorul a fost egal (0-0) după cele 90 de minute regulamentare şi după prelungiri (1-1).

Universitatea Craiova, calificată dramatic în Conference League

Citeşte şi: Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generaţiei de Aur

Portarul gazdelor, Laurenţiu Popescu, a fost eroul serii, apărând şuturile lui Dan Nistor şi Filip Ilie la penalty-uri, după ce clujenii au fost în avantaj, goalkeeper-ul Edvinas Gertmonas apărând lovitura lui Raul Silva – potrivit Agerpres.

Meciul dintre a treia clasată, Universitatea Craiova, şi formaţia ocupantă a locului 10 (Universitatea Cluj) a fost marcat de miză şi de lipsa de prospeţime a ambelor echipe, în special a formaţiei antrenate de Constantin Gâlcă.

În prelungiri, în minutul 118, Valentin Gheorghe a comis henţ în careu, la şutul lui Lyes Houri, iar arbitrul a dictat penalty pentru craioveni, transformat de jucătorul francez (120).

Echipa din Bănie s-a crezut învingătoare mai devreme (i-a fost anulat un gol, pe motiv de ofsaid) şi, la o lovitură liberă din propria jumătate, mingea a fost aruncată în careu, iar Jovan Markovic l-a lovit pe Bogdan Mitrea în încercarea de a respinge (min. 120+5). După arbitrajul video, Bîrsan a dictat penalty pentru ”şepcile roşii”, transformat de Dan Nistor (120+10), fostul jucător al Craiovei trimiţând meciul la loviturile de departajare.

Pentru Universitatea Craiova au transformat Koljic, Mekvabişvili, Creţu, Houri şi Zajkov, iar pentru clujeni au înscris Bic, Mitrea, Chipciu şi Thalisson Kelven.

De notat că FCSB (campioana) va juca în Champions League, Corvinul Hunedoara (câştigătoarea Cupei României) va evolua în Europa League, în timp ce CFR Cluj (ocupanta locului doi în Superligă) şi Universitatea Craiova (câştigătoarea barajului) vor juca în Conference League.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită