Web Analytics

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Județean poate primi primii pacienți

de | 31.07.2020 17:45 | Actualitate

Începând de astăzi, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este funcțională, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea DSP Argeș. Având în vedere că, în acest moment, toate cele 15 paturi de pe Secția ATI a Spitalului Județean sunt ocupate, primii pacienți cu infecție COVID-19, care vor avea nevoie de asistență medicală de specialitate în regim de ATI, vor putea fi deja internați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă.
„Reamintim că, la inițiativa președintelui C.J. Argeș, Dan Manu, autoritățile județene au solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență o unitate de terapie intensivă mobilă pentru a crește capacitatea și pentru a putea îngriji bolnavii critici, dat fiind faptul că, pe fondul creșterii accelerate a numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-Cov-2, la nivelul județului nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă” precizează Consiliul Județean Argeș.
Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă instalată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost ultima disponibilă din cele cinci existente la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, repartizate, în prezent, în județele din țară care se confruntă cu o avalanșă de îmbolnăviri.
Construită pe structura unui tir, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Ministerului Educatiei si Cercetarii- I.C.C.F Bucuresti
    Cel mai eficient produs impotriva covid 19
    SC Shamanic Apothecary SRL
    a finalizat testele pentru produsul sau “ELLE OIL’S dvb”
    ELLE OIL’S dvb este confirmat.
    Soluția dezinfectanta ELLE OIL’S dvb este indicată în tratamentul adjuvant al afecțiunilor sistemului respirator superior, inclusiv: nas, sinusuri, rinofaringe, rinită, infecția cu Stafilococ (Staphylococcus aureus) în nas și Candida orofaringiana (Candida albicans), atât în faze acute, cât și cronice, ante și post-virală sau provocată de poluanții mediului înconjurător; sindroame de gripă sau răceală; stare congestivă în sistemul respirator superior (sinuzita, disfagie, laringită și faringită, afonie, tuse), depisteaza si vindeca instantaneu cei mai puternici virusi si bacterii.
    Testele efectuate pe subiecti infectati confirma miracolul.
    Departamentul de Analize Fizico-Chimice si Controlul Calitatii al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica – I.C.C.F Bucuresti din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii a emis Certificatul de Analiza Nr 1/11.05.2020 si Studiul Microbiologic (Raport de Testare 11/2020) atesta calitatea si eficienta produsului ELLE OIL’S dvb in igiena cailor respiratorii (nas, sinusuri, rinofaringe..) cat si in stari congestive ale acestora (testari microbiologice – activitate microbiana), comanda 672/27.04.2020.
    Analiza Fizico-Chimica s-a efectuat in conformitate cu prevederile Ph Eur. 9.0 monografia “ESSENTIAL OILS”
    Un flacon contine 1,4ml, costa 60 lei cu TVA si transport inclus (Romania).
    Se pot cumpara direct de pe site: elleoils.com

  2. Pretul este de 60 de lei/flacon, fara transport. Acesta se plateste separat (21 de lei in cazul comenzii pe care am facut-o).