Web Analytics
scris duminică, 18.02.2024

Uniformele școlare sunt legate de lipsa de mișcare a elevilor. Care sunt explicațiile

Politicile privind uniformele școlare sunt legate de faptul că elevii fac tot mai puțină mișcare și mulți au probleme de sănătate, din această cauză.

Uniformele școlare sunt legate de lipsa de mișcare a elevilor. Care sunt explicațiile

Citește și: A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Politicile privind uniformele școlare ar putea împiedica tinerii să fie activi, în special fetele de vârsta școlii primare, potrivit unui studiu al Universității din Cambridge. Cercetarea a folosit date despre participarea la activitatea fizică a peste un milion de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani la nivel internațional și a constatat că în țările în care majoritatea școlilor impun elevilor să poarte uniforme, mai puțini tineri tind să respecte cele 60 de minute de activitate fizică pe zi recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Constatările sunt prezentate în Journal of Sport and Health Science.

Autorii sugerează că acest lucru ar putea fi explicat prin faptul că copiii mai mici fac mai multe exerciții fizice accidentale pe parcursul zilei de școală decât elevii mai mari, cum ar fi alergatul, cățăratul și diverse alte forme de joacă activă în pauze și la prânz. Există deja dovezi că fetele se simt mai puțin confortabil în a participa la jocuri active dacă poartă anumite tipuri de îmbrăcăminte, cum ar fi fuste sau rochii.

Rezultatele nu dovedesc în mod definitiv că uniformele școlare limitează activitatea fizică a copiilor, iar cercetătorii subliniază că „nu se poate deduce o cauzalitate”. Studii anterioare de mai mică amploare oferă sprijin pentru aceste constatări, indicând că uniformele ar putea reprezenta o barieră. Pentru prima dată, cercetarea examinează dovezi statistice la scară largă pentru a evalua această afirmație.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *