Web Analytics

„Un weekend cu Brâncuşi” – programul oferit de Muzeul Naţional de Artă al României, cu prilejul Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi”

de | 15.02.2022 09:53 | Actualitate, Cultură

„Un weekend cu Brâncuşi” este programul oferit de Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, cu prilejul Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi”. Cu această ocazie, va fi lansat turul virtual al Sălii „Constantin Brâncuşi” din Galeria Naţională.

Citește și: Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Hipopotamilor

MNAR lansează cu această ocazie şi turul virtual al acestui spaţiu care prezintă lucrările lui Constantin Brâncuşi în muzeu. Acesta este realizat în parteneriat cu echipa Into Virtual Reality şi va fi pus la dispoziţia publicului de sâmbătă, 19 februarie, pe site-ul MNAR.

„Aniversăm cu bucurie naşterea părintelui sculpturii moderne cu muzică veche românească, care i-ar fi plăcut şi lui. Accentuăm, astfel, legătura lui cu spiritualitatea românească şi prezentăm aprecierile timpurii ale operei sale care dovedesc deschiderea către modernitatea cea mai acută a oamenilor de cultură  din România interbelică. Totodată, evenimentul deschide seria de manifestări culturale dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei care se vor desfăşura la MNAR sub genericul <Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots>. Acestea vor cuprinde ghidaje dedicate în expoziţiile permanente şi expoziţiile „Pallady 150”, prelegeri şi alte activităţi cu public”, a declarat Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Citește și: 15 Februarie 1840:  S-a născut Titu Maiorescu, întemeietor al criticii literare moderne, membru fondator al Societăţii Academice Române

Participarea la programul din 18 februarie 2022 se face cu bilet de intrare, preţ 12 lei. Biletele vor putea fi cumpărate online de luni, 14 februarie 2022. Participarea la tururile ghidate se va face în baza biletului de intrare la Galeria Naţională şi în limita a 15 persoane pentru un ghidaj. Preţul biletului de intrare este de 20 de lei, cu ghidaj gratuit.

Accesul la evenimente şi ghidaje se face cu respectarea tuturor normelor pentru combaterea virusului SARS COV-2, în vigoare.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii